The Libertines - Anthems for Doomed Youth

Patrik Forshage 00:00 3 Sep 2015

Bara det faktum att både Pete Doherty och Carl Barât fortfarande är i livet är anledning för jubel och trumpeter. Att de tillsammans släpper ett nytt The Libertines-album 2015, elva år efter den perfekta storm som var deras självbetitlade hatkärleksmästerverk, det är ännu mer överraskande. Att Anthems for Doomed Youth dessutom är en riktigt bra skiva är en ren sensation, med charmerande loja popbagateller som Barbarians och sliriga Fame and Fortune med anthemrefräng, och med den snabba och blödande Heart of the Matter som är skivans höjdpunkt.  

Utifrån de förutsättningarna känns det närmast småaktigt att komma dragandes med invändningar, men det är likväl nödvändigt. För senast The Libertines spelade tillsammans var det utifrån ett livsnödvändigt cameraderie och en gemensam passion. Då exploderade deras musik, fullständigt avväpnande i sin totala hängivenhet. Den här gången spelar de tillsammans utifrån rådgivares korrekta iakttagelser att ingen av dem kommit i närheten av sin forna storhet sedan de separerade, och deras musik imponerar utan att rycka undan mattan under oss. The Libertines brukade vara fantastiska. Nu är The Libertines bra. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.