The Libertines - Anthems for Doomed Youth

Patrik Forshage 00:00 3 Sep 2015

Bara det faktum att både Pete Doherty och Carl Barât fortfarande är i livet är anledning för jubel och trumpeter. Att de tillsammans släpper ett nytt The Libertines-album 2015, elva år efter den perfekta storm som var deras självbetitlade hatkärleksmästerverk, det är ännu mer överraskande. Att Anthems for Doomed Youth dessutom är en riktigt bra skiva är en ren sensation, med charmerande loja popbagateller som Barbarians och sliriga Fame and Fortune med anthemrefräng, och med den snabba och blödande Heart of the Matter som är skivans höjdpunkt.  

Utifrån de förutsättningarna känns det närmast småaktigt att komma dragandes med invändningar, men det är likväl nödvändigt. För senast The Libertines spelade tillsammans var det utifrån ett livsnödvändigt cameraderie och en gemensam passion. Då exploderade deras musik, fullständigt avväpnande i sin totala hängivenhet. Den här gången spelar de tillsammans utifrån rådgivares korrekta iakttagelser att ingen av dem kommit i närheten av sin forna storhet sedan de separerade, och deras musik imponerar utan att rycka undan mattan under oss. The Libertines brukade vara fantastiska. Nu är The Libertines bra. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Gnucci – You Good I'm Good Let's be Great

Jag gillar att Gnucci är så sur. Att hon rappsjunger sarkastiskt om utseendehets och normer kontra självsäkerhet och trots, om patriarkatet och om systerskapet. Jag gillar även titlar som Xs & Ohs, som låter ungefär som ett dimmigt ”bitches and hoes” om man lyssnar slarvigt, som ett slags kommentar till många av texterna inom genrerna där hon härjar. Just hennes texter är coola och förnuftiga, samtidigt som hon inte kompromissat med snygga rim.