Supersci - Timelines

Maja Bredberg 05:00 22 Sep 2010

 
Supersci är högkvalitativ svensk rap. De är liksom KRAV-märkta.Som mest uppenbart blir det när de snyggt för in ett för regionen ljudtypiskt musikarv i beatsen. Förvaltar det, förädlar det, får det att låta exotiskt i dagens annars så swarovskiprydda plastproduktioner.

Visst störningsmoment finns i hattigt engelskt uttal, men smeks snabbt ur ens medvetande av Remedeehs Jill Scott-lika sångröst och överlägsna rap. Att ett par bars i låten Wristwatch låter som en manlig variant av Nicki Minajs flow och att Phonetik gästar lyfter skivan ytterligare. Begåvat, jordat och en möjlig framtida klassiker.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.