Lorentz – Lycka till

Adam Jansson 13:39 17 Jun 2017

Allt pekar på att Be för mig kommer ha sommarklubbarna on lock typ per omgående. Även Schnip Schnip med sin lojalitetsvärderande frigörelseanda och grandiost stegrande refräng känns superkompatibel med den nyss inledda festivalsäsongen.  Den uppenbart eftersökta avigheten och transparenta presentationen är ett naturligt steg från solodebuten och ett led i den personliga turbulens som rimligtvis infinner sig efter ett genombrott i Lorentz-klassen. 

Albumet tappar lite fart och röd tråd sista tredjedelen, inledningens perfekta balans mellan industri och mysig svävighet går förlorad och tematiken känns lite upprepad. Sammantaget är det dock en verkligt vass uppföljare med tydligt avantgardiska drag. Men det pionjärspetsade överraskningsmomentet från senast är svårt att överträffa. 

Skivbolag: 
Artist: 
2 Visa kommentarer (2)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.