Lena Philipsson - Världen snurrar

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 20:41 15 Feb 2012

Lena Philipsson började sin karriär som en käck och menlös svensktoppenartist i mitten av 80-talet och därefter tuffade karriären på tills det var så få som brydde sig att hon helt enkelt slutade spela in nytt material. Så långt allt förutsägbart – men sju år efter vad som enligt konstens alla regler borde ha varit hennes sista album gjorde hon 2004 plötsligt comeback med den glödande popsingeln Det gör ont och skrev om historien. Samtliga album som Lena släppt sedan dess har dock varit besvikelser. Det har känts som hon glömt bort varför hon ville ta revansch, att det enda hon gjort varit att skjuta upp karriärens dödsstöt. Tills nu. För Världen snurrar, Lenas tolfte album, är en pigg och klubbig historia som inte låter desperat, bara nyfiken och engagerad. Hon har kastat ut de trista gamla producenterna och låtskrivarna och istället samarbetat med folk som Oskar Linnros, Magnus ”Filthy” Lidehäll, Veronica Maggio, Markus Krunegård, Kaah, Björn Olsson och Christian och Vanessa Falk. Det låter inte strålande rakt igenom, men ambitionen finns där, samt ett knippe poplåtar som är starkare än det mesta Lena Philipsson gjort. Världen snurrar är tveklöst hennes bästa album.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

The Game - The Documentary 2

På uppföljaren till 2005 års klassikerstämplade The Documentary har The Game, som förväntat, samlat det äldre gardets absoluta toppskikt, och kryddat med några av industrins trendigaste namn.

CocoRosie – Heartache City

De båda CocoRosie-systrarna Bianca och Sierra Casady brukar vara bra på att experimentera med uttryck och blandar gärna genrer helt gränslöst på sina skivor. Lite opera? Visst. Rap? Absolut. Svårgreppbar konstmusik? Sure. Med det i åtanke är Heartache City en helt normal popskiva. Här finns stämningsfull kyrkokör, en del Bright Eyes och lite för mycket pratsång, här finns souliga ballader och något lika skört och ljust som ett luciatåg. Detta är faktiskt en alldeles utomordentlig julskiva, nu när jag tänker efter.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!