Kobra and the Lotus - Prevail

Christoffer Bertzell 23:39 14 May 2017

Kanadensarna har med Kobra Paige bakom mikrofonen alltid haft en speciell styrka jämfört med andra band med en kvinnlig frontperson. Hennes fylligt höga tonläge har en klang som vagt påminner om horribla post grunge-band, men befriar sig samtidigt sig helt från den genremiljön genom sin mångsidighet. Det finns stunder där en lite rakare kommersiellt rockig ton smyger sig fram och ibland övergår deras heavy metal till en lite glättig power metal som gläntar mot Amaranthes tidiga progressiva toner. Det är en utveckling som gör dem gott, även om de fortfarande är bäst när de håller sig till det tyngre och mer klassiska uttrycket.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Lana Del Rey - Lust For Life

Förlåt, men jag finner Lana Del Rey så fruktansvärt ointressant. Missförstå mig inte, jag förstår att ledsna plutiga läppar och släpande röst säljer skivor, men det är så många lager melankolisk image över allt hon gör att jag har svårt att se igenom dem och ge musiken någon ärlig chans. Fortsatt nostalgisk över en tid hon aldrig upplevt flirtar Del Rey med klassisk americana. Det är gamla bilar, svartvita bilder och en glamorös tragisk estetik som genomsyrar allt hon rör vid - men för mig känns det bara kalkylerat och krystat. 

Bobby Raps – Mark

Sedan 24-årige Bobby Raps flyttade från St. Paul till Los Angeles har han återkommande blivit föreslagen som potentiell spökskrivare i olika sammanhang, men också krediterat anlitad som låtskrivare och producent. Han skrev och co-producerade till exempel The Weeknds samarbete med Kendrick Lamar, Sidewalks