Kobra and the Lotus - Prevail

Christoffer Bertzell 23:39 14 May 2017

Kanadensarna har med Kobra Paige bakom mikrofonen alltid haft en speciell styrka jämfört med andra band med en kvinnlig frontperson. Hennes fylligt höga tonläge har en klang som vagt påminner om horribla post grunge-band, men befriar sig samtidigt sig helt från den genremiljön genom sin mångsidighet. Det finns stunder där en lite rakare kommersiellt rockig ton smyger sig fram och ibland övergår deras heavy metal till en lite glättig power metal som gläntar mot Amaranthes tidiga progressiva toner. Det är en utveckling som gör dem gott, även om de fortfarande är bäst när de håller sig till det tyngre och mer klassiska uttrycket.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!