Kendrick Lamar – DAMN.

Adam Jansson 00:00 19 Apr 2017

Om To Pimp A Butterfly var Kendrick Lamars sätt att svara förväntningar med skoningslöst oberoende, är DAMN. ett steg tillbaka till en, kanske framförallt för den yngre publiken, mer tillgänglig utgångspunkt. Textmässigt är visserligen progressionen fortfarande konstant, men där föregående album hämtade sin soniska grund i den organiska jazzen byggs DAMN. till stor del upp på Mike Will och DJ Dahis karga bryskhet (med 18-åriga Steve Laceys superslicka bidrag till fantastiska PRIDE. som mest utmärkande undantag)Hur man än vrider på det levererar ändå Kendrick Lamar, med sin originalitet och omatchade talangännu en musikhistorisk milstolpe. Och om det inte redan är gjort, är det dags att på allvar fråga sig om hiphophistorien har sett en vassare rappande individ? 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.