Kendrick Lamar – DAMN.

Adam Jansson 00:00 19 Apr 2017

Om To Pimp A Butterfly var Kendrick Lamars sätt att svara förväntningar med skoningslöst oberoende, är DAMN. ett steg tillbaka till en, kanske framförallt för den yngre publiken, mer tillgänglig utgångspunkt. Textmässigt är visserligen progressionen fortfarande konstant, men där föregående album hämtade sin soniska grund i den organiska jazzen byggs DAMN. till stor del upp på Mike Will och DJ Dahis karga bryskhet (med 18-åriga Steve Laceys superslicka bidrag till fantastiska PRIDE. som mest utmärkande undantag)Hur man än vrider på det levererar ändå Kendrick Lamar, med sin originalitet och omatchade talangännu en musikhistorisk milstolpe. Och om det inte redan är gjort, är det dags att på allvar fråga sig om hiphophistorien har sett en vassare rappande individ? 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Södra Sverige - Rak Kant

På Södra Sveriges andra album släpper Mattias Alkberg den renodlade rättframma punken och unnar sig lite spretighet. Så länge det i rimlig utsträckning relaterar till punk, givetvis. Det innebär ofta postpunk, flera ställen närmare bestämt en mer arty svenska postpunk som den lät för 35 år sedan, då Psynkopat, Elegi, Att Som/Unter Den Linden och Hjärnstorm letade udda uttryck strax innan elektroniska instrument blev standard i sammanhanget. Eller som The Bear Quartet kunde låta ibland, du vet. 

Ball - Ball

Det är som om dessa tre svenskar har skapat ett monster. Som alltid med monster är de svåra att handskas med, de förstör det mesta som kommer i deras väg, men de kan också ha en missförstådd sida. Ball är smutsigt, galet och så fuzzigt att du av ren skär elektrisk spänning kommer att dra ihop dig när dess vassa frekvenser sparkar mot dina trumhinnor. Det är så dränkt i effekter att de lättsmälta tongångarna kletas ned till tröga bitar. Och ibland är det okej.