Ji Nilsson - Scandinavian Pain

Sophie Winberg 00:00 22 Aug 2017

I somras satt jag på ett fik i Paris och diskuterade med en fransk vän varför svenskar producerar så bra konst. Vi kom fram till att det hade med mörkret och kylan att göra. Den ångest det nordiska mörkret framkallar och hur man måste hitta något vackert i det annars går man under.

Josefina ”Ji” Nilsson har tagit fasta på detta på hennes nya album Scandinavian Pain - en platta om alla sorters kärlek och avgrundssorg. Två samarbeten har smugit sig in för första gången, Goodnight Sweetheart producerad av Ragz Originale och Benji Flow, och Save Me for Later som är producerad med WoodzSthlm. Men det är fortfarande 100% Ji - down to the Ne-Yo shoutout. De vackraste spåren är hjärtskärande Ivan Part 1 & 2 där vi får höra Ji på svenska, något som ger mersmak. 

Hennes musik är tung samtidigt som den svävar på moln. Den är sorgsen men hoppfull, och så mångbottnad att den alltid går att lyssna på. 

Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Horrors – V

Sedan 2005 har The Horrors existerat som de stora arenabandens mindre kända småsyskon med en trogen skara musiknördar till fans, men syftet med V är tydligt - att nå ut bredare än bandet gjort tidigare. 

Skivan har tagit tre år på sig, och det hörs att det fått ta tid. Soundet har mognat och de har frångått de allra punkigaste influenserna och lämnat sitt egenutnämnda måtto ”skapa så mycket oväsen som möjligt” bakom sig.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!