Haim - Something to Tell You

Sophie Winberg 09:09 9 Jul 2017

Haim är provocerande coola. De tre kaliforniska systrarna i band-tshirts och 70tals-mittbenor samt deras skygga trummis har gjort sig kända som ett ösigt liveband med vida musikaliska referenser.

Diffen mellan live-Haim och platt-Haim är dock förhållandevis stor och tyvärr översätter de inte alltid sin röjiga scennärvaro och härliga softrock-aura till sina skivor. Deras musikaliska bredd är bortblåst här, och utan deras visuella närvaro blir den välproducerade poprocken inte sällan lite platt. 

Right Now och skivans titelspår är plattans bästa låtar. Det är synthig folkrock och andas Kalifornien tidigt åttiotal. Som för att riktigt poängtera hur creddiga de är släppte de tidigare i år en teaser på Right Now regisserad av Paul Thomas Andersen. Där ser dem framföra låten live, och då framgår också att plattans potential. Istället för den ok poprockplattan den är får vi se den som material som Haim kommer leka runt med på många fantastiska spelningar framöver. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.