Haim - Something to Tell You

Sophie Winberg 09:09 9 Jul 2017

Haim är provocerande coola. De tre kaliforniska systrarna i band-tshirts och 70tals-mittbenor samt deras skygga trummis har gjort sig kända som ett ösigt liveband med vida musikaliska referenser.

Diffen mellan live-Haim och platt-Haim är dock förhållandevis stor och tyvärr översätter de inte alltid sin röjiga scennärvaro och härliga softrock-aura till sina skivor. Deras musikaliska bredd är bortblåst här, och utan deras visuella närvaro blir den välproducerade poprocken inte sällan lite platt. 

Right Now och skivans titelspår är plattans bästa låtar. Det är synthig folkrock och andas Kalifornien tidigt åttiotal. Som för att riktigt poängtera hur creddiga de är släppte de tidigare i år en teaser på Right Now regisserad av Paul Thomas Andersen. Där ser dem framföra låten live, och då framgår också att plattans potential. Istället för den ok poprockplattan den är får vi se den som material som Haim kommer leka runt med på många fantastiska spelningar framöver. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Lana Del Rey - Lust For Life

Förlåt, men jag finner Lana Del Rey så fruktansvärt ointressant. Missförstå mig inte, jag förstår att ledsna plutiga läppar och släpande röst säljer skivor, men det är så många lager melankolisk image över allt hon gör att jag har svårt att se igenom dem och ge musiken någon ärlig chans. Fortsatt nostalgisk över en tid hon aldrig upplevt flirtar Del Rey med klassisk americana. Det är gamla bilar, svartvita bilder och en glamorös tragisk estetik som genomsyrar allt hon rör vid - men för mig känns det bara kalkylerat och krystat. 

Bobby Raps – Mark

Sedan 24-årige Bobby Raps flyttade från St. Paul till Los Angeles har han återkommande blivit föreslagen som potentiell spökskrivare i olika sammanhang, men också krediterat anlitad som låtskrivare och producent. Han skrev och co-producerade till exempel The Weeknds samarbete med Kendrick Lamar, Sidewalks