Big Boi – Boomiverse

Adam Jansson 00:00 17 Jun 2017

Outkast-legenden har samlat ihop järngänget. Avdankade vore kanske orättvist att säga, men precis som huvudrollsinnehavaren har de flesta gästspelande sin storhetstid bakom sig. Att Big Boi, Pimp C och Gucci Mane tillsammans gör sig oförskämt bra över ett TM88-kryddat södernbeat, med både orgel och mild elgitarr, går dock inte att bortse från.  

Klämkäcka All Night måste ses som ett verkligt snedsteg och efterföljande samarbeten med Snoop Dogg och Eric Bellinger glöms snart bort, men i övrigt är intresset intakt albumet igenom. Mycket tack vare Big Bois rika karisma och hans till synes aldrig sinande behov av aviga glitchar i presentationen. Som den elektroniskt drivna övergången mellan Jeezy och Killer Mike på häftiga Kill Jill. Oväntat, välkommet och precist inkilat.  

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ji Nilsson - Scandinavian Pain

I somras satt jag på ett fik i Paris och diskuterade med en fransk vän varför svenskar producerar så bra konst. Vi kom fram till att det hade med mörkret och kylan att göra. Den ångest det nordiska mörkret framkallar och hur man måste hitta något vackert i det annars går man under.