Big Boi – Boomiverse

Adam Jansson 00:00 17 Jun 2017

Outkast-legenden har samlat ihop järngänget. Avdankade vore kanske orättvist att säga, men precis som huvudrollsinnehavaren har de flesta gästspelande sin storhetstid bakom sig. Att Big Boi, Pimp C och Gucci Mane tillsammans gör sig oförskämt bra över ett TM88-kryddat södernbeat, med både orgel och mild elgitarr, går dock inte att bortse från.  

Klämkäcka All Night måste ses som ett verkligt snedsteg och efterföljande samarbeten med Snoop Dogg och Eric Bellinger glöms snart bort, men i övrigt är intresset intakt albumet igenom. Mycket tack vare Big Bois rika karisma och hans till synes aldrig sinande behov av aviga glitchar i presentationen. Som den elektroniskt drivna övergången mellan Jeezy och Killer Mike på häftiga Kill Jill. Oväntat, välkommet och precist inkilat.  

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Algiers - The Underside of Power

När titelspåret släptes som singel i våras blev Algiers världens just då viktigaste band. Egentligen var The Underside of Power på intet sätt nyskapande varken musikaliskt eller till sitt budskap, det var bara precis rätt precis nu.

Nick Oliveri - No Hits at All Vol.2

Att Nick Oliveri har ett intressant cv kan ingen argumentera emot, och det är också denna andra del av samlingsläpp där han gästar på sång ett intyg i sig själv på. Men som de flesta arbetsgivare förstår handlar det ofta mer om vad du gjort än var du har varit på för ställen, och det är inte som frontman och sångare Oliveri är som starkast. Dessa undanskymda spår med bland annat Turbonegro och The Dwarves är underhållande enstaka uppfriskande piller, lite sådär spexiga som Oliveri själv ter sig.