Apocalypse Orchestra - The End is Neigh

Christoffer Bertzell 00:00 15 May 2017

Det känns tryggt när det växer fram något utav en musikalisk motrörelse till moderniserande metal. Vikinghyllande hårdrock har alltid funnits men den folkinspirerade musiken som svenska Apocalypse Orchestra skriver är ett sidospår från den. Här finns en bredare folkanda där melodier från vevlira, cittra, luta, säckpipa och mandolin korsas med progressiv Candlemass-aktigt doom. Det är ofta väldigt vackert och de maffiga körerna för dig långt bort från nutiden. Erik Larsson lyckas dock inte riktigt bära upp sina enskilda stämmor fullt så bra, likt Quorthon (eller svenska Ereb Altor och Isole) finns det mer hjärta än teknik emellanåt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Anna of the North – Lovers

Oslobaserade duon Anna of the North ledd av Anna Lotterud släpper i och med Lovers en fin debut på ämnet de jour - hjärtesorg. 

Här samsas välproducerad syntpop med Celine Dion och powerballadsintron. Som debuter inte sällan är, är plattan arbetad och polerat så pass att den i viss mån tappar det bräckliga och innerliga som behövs för att det ska bli riktigt bra. Istället försvinner den i det bottenlösa utbud av 80-talsnostalgisk hjärtesorg musikbranschen pumpar ut just nu.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!