Apocalypse Orchestra - The End is Neigh

Christoffer Bertzell 00:00 15 May 2017

Det känns tryggt när det växer fram något utav en musikalisk motrörelse till moderniserande metal. Vikinghyllande hårdrock har alltid funnits men den folkinspirerade musiken som svenska Apocalypse Orchestra skriver är ett sidospår från den. Här finns en bredare folkanda där melodier från vevlira, cittra, luta, säckpipa och mandolin korsas med progressiv Candlemass-aktigt doom. Det är ofta väldigt vackert och de maffiga körerna för dig långt bort från nutiden. Erik Larsson lyckas dock inte riktigt bära upp sina enskilda stämmor fullt så bra, likt Quorthon (eller svenska Ereb Altor och Isole) finns det mer hjärta än teknik emellanåt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler musikrecensioner

Lana Del Rey - Lust For Life

Förlåt, men jag finner Lana Del Rey så fruktansvärt ointressant. Missförstå mig inte, jag förstår att ledsna plutiga läppar och släpande röst säljer skivor, men det är så många lager melankolisk image över allt hon gör att jag har svårt att se igenom dem och ge musiken någon ärlig chans. Fortsatt nostalgisk över en tid hon aldrig upplevt flirtar Del Rey med klassisk americana. Det är gamla bilar, svartvita bilder och en glamorös tragisk estetik som genomsyrar allt hon rör vid - men för mig känns det bara kalkylerat och krystat. 

Bobby Raps – Mark

Sedan 24-årige Bobby Raps flyttade från St. Paul till Los Angeles har han återkommande blivit föreslagen som potentiell spökskrivare i olika sammanhang, men också krediterat anlitad som låtskrivare och producent. Han skrev och co-producerade till exempel The Weeknds samarbete med Kendrick Lamar, Sidewalks