Uppåt Framåt
Magasinsgatan 3, 13 87 55
Vår lilla favorit Uppåt Framåt laddar upp med ny meny inför hösten. Det handlar om italienska rätter. Lasse har brevväxlat med grossister i Italien och fått lådor med mascarpone, mandelgrappa, pastadeg och olivolja.
Vi testar en mör kalvrätt med tomatbaserad sås och spänsig pasta. Fantastiskt gott. Till förrätten får vi in små tapasvarianter och tomat-, oliv- och mozzarellasallad. Restaurangen har också tagit in en gammal barndomsvän och gentleman med erfarenhet från italiensk krog i västsverige. Kombinationen med Lasse är lysande.Andra förändringar är att den gamla champagnebaren har blivit en renodlad italiensk vinbar. Lite synd kanske. Champagnebaren var väldigt mysig. Än mer synd är dock att det inte ser ut att bli mer ostron på Uppåt! Skandal. Bättre förändringar är att restaurangavdelningen och baravdelningen har skiljts åt. Det känns lite trevligare att äta nu med mindre stoj och liv.
Magasinsgatan 3, 13 87 55
Vår lilla favorit Uppåt Framåt laddar upp med ny meny inför hösten. Det handlar om italienska rätter. Lasse har brevväxlat med grossister i Italien och fått lådor med mascarpone, mandelgrappa, pastadeg och olivolja.
Vi testar en mör kalvrätt med tomatbaserad sås och spänsig pasta. Fantastiskt gott. Till förrätten får vi in små tapasvarianter och tomat-, oliv- och mozzarellasallad. Restaurangen har också tagit in en gammal barndomsvän och gentleman med erfarenhet från italiensk krog i västsverige. Kombinationen med Lasse är lysande.Andra förändringar är att den gamla champagnebaren har blivit en renodlad italiensk vinbar. Lite synd kanske. Champagnebaren var väldigt mysig. Än mer synd är dock att det inte ser ut att bli mer ostron på Uppåt! Skandal. Bättre förändringar är att restaurangavdelningen och baravdelningen har skiljts åt. Det känns lite trevligare att äta nu med mindre stoj och liv.
Stad:
Lokal: