Foto: James Holm
Det är ingen hemlighet att man kan svänga förbi Uppåt Framåt, dricka öl och titta på band som spelar pop. Ingen väl bevarad hemlighet i alla fall. Klubben är väldigt populär. Jag har själv varit där minst två gånger.
Maten har alltid varit bra. Från början väldigt enkel. Då handlade mycket om wraps och soppor, ungefär som det de serverade i tältet under filmfestivalen. Wraps är gott, men det är inte som pepparglaserat ankbröst. Nu finns pepparglaserat ankbröst på menyn. Jag vet inte hur det gick till, men plötsligt en dag möttes vi där, jag och ankbröstet. Och vi har hållit ihop sedan dess.
Jag har också fått träffa hans polare puylinser, sidfläsk och körvelsås. Fina killar allihopa.
Matambitionerna på Uppåt Framåt har gradvis vuxit. Lasse har gjort ett fantastiskt jobb, och nu har Andreas och Rikard blivit varma i kläderna och totalt bytt ut menyn till en samling lyxiga mellanrätter. Menyn finns att tillgå sedan ett par veckor. Den är fantastisk.
Jag har ätit mig igenom merparten av menyn. Lekt med ångkokta pilgrimsmusslor doppade i blomkålskräm och syltad rödlök. Njutit av pastramikryddad laxsashimi och fin blå tonfisk. Det handlar nämligen mycket om tonfisk, pilgrimsmusslor, anklever och rå fisk numer. Även vegetariska alternativ finns. Och inte bara som alibin, utan en hel del finns att tillgå faktiskt. Det finns nu än större anledning att besöka John, Viktor och gänget på Uppåt Framåt.
Stad:
Lokal: