Uppåt Framåt

Carl Reinholdtzon Belfrage 11:08 28 Mar 2006
Foto: James Holm Det är ingen hemlighet att man kan svänga förbi Uppåt Framåt, dricka öl och titta på band som spelar pop. Ingen väl bevarad hemlighet i alla fall. Klubben är väldigt populär. Jag har själv varit där minst två gånger. Maten har alltid varit bra. Från början väldigt enkel. Då handlade mycket om wraps och soppor, ungefär som det de serverade i tältet under filmfestivalen. Wraps är gott, men det är inte som pepparglaserat ankbröst. Nu finns pepparglaserat ankbröst på menyn. Jag vet inte hur det gick till, men plötsligt en dag möttes vi där, jag och ankbröstet. Och vi har hållit ihop sedan dess. Jag har också fått träffa hans polare puylinser, sidfläsk och körvelsås. Fina killar allihopa. Matambitionerna på Uppåt Framåt har gradvis vuxit. Lasse har gjort ett fantastiskt jobb, och nu har Andreas och Rikard blivit varma i kläderna och totalt bytt ut menyn till en samling lyxiga mellanrätter. Menyn finns att tillgå sedan ett par veckor. Den är fantastisk. Jag har ätit mig igenom merparten av menyn. Lekt med ångkokta pilgrimsmusslor doppade i blomkålskräm och syltad rödlök. Njutit av pastramikryddad laxsashimi och fin blå tonfisk. Det handlar nämligen mycket om tonfisk, pilgrimsmusslor, anklever och rå fisk numer. Även vegetariska alternativ finns. Och inte bara som alibin, utan en hel del finns att tillgå faktiskt. Det finns nu än större anledning att besöka John, Viktor och gänget på Uppåt Framåt.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!