Stearin

Carl Reinholdtzon Belfrage 15:25 24 Jan 2007
När jag levde i Williamsburg, Brooklyn, för ett par år sedan ­— just innan Starbucks och McDonald’s flyttade in — blomstrade området med magnifika små krogar. Enkla diners som bjöd på fräscha rätter till bra priser. Kockarna behandlade ofta de små rätterna som dikter — ofta unikt upplagda och med hippa garneringsaccessoarer som fänkål och fikon. Ställena var överfyllda av bohemer. Och it-crowden sippade lojt drinkar och konverserade världsvant. Ser ni bilden framför er? Bra. Nu har ett liknande ställe öppnat i Göteborg. Stearin heter restaurangen. Stearin har rivit ut den gamla grekiska krogen som låg i lokalen tidigare, spenderat merparten av hösten med spik och hammare och har sedan slutet av december öppnat portarna till denna lilla pärla.Inredningen är dovt minimalistisk med nougatfärgade väggar. Restaurangdelen har ett tjugotal platser, lagom avskild från bardelen för att bjuda in till intima samtal utan att utepulsen helt uteblir eller stannar av. I matsalen är också roliga kuddsoffor utlagda som man, om man har tur, kan få till bordet. Menyn är enkel, men exklusiv, och du hittar ett gäng smårätter uppblandat med varmrätter. Allt är väldigt vällagat och råbiffen och oxfilén borde få något slags pris. Här har vi redan en krog som kommer att bli nominerad för Göteborgspriset 2007.

Öppet: mån-sön 18.00-00.00.

Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.