La Cucina Italiana

Carl Reinholdtzon Belfrage 18:08 30 May 2005
Precis som hos Thörnströms skiljer sig La Cucina Italianas restaurangkök lika mycket ifrån ett familjekök som en tiger skiljer sig från en bebis. I Thörnströms kök finns inget varmt välkomnande från en husmoder, inga leende magneter hänger på kylskåpsdörren och det finns inga barnteckningar upptejpade på väggarna. Ett bra kök är som ett krigsrum. Detsamma gäller Pietro Fiorinellos kök. Man hittar sig ständigt med ett fånigt flin på läpparna när man går igenom menyn. Den är mycket bra. Och inte nog med att den neapolitanska tokstollen byter meny en gång i veckan, han har även gett ut två vackra receptböcker samt skriver på ett filmmanus. Pietros La Cucina Italiana är fortfarande den bästa italienska restaurangen i Göteborg. Nu har han också nyligen belönats med en gaffel och en röd liten Michelingubbe från Guide Michelin. Det finns många specialiteter hos Pietro: kalv, hummer, scampi. Men något som sticker ut lite extra, och som många lyxkrogar har svårt att få till, är pilgrimsmusslan. Pilgrimsmusslan är av en lynnig natur. Men Pietro lyckas alltjämt tämja den som om det rörde sig om en cirkusdirektörs kamp mot ett vildsint lejon. Bonustips: Boka bord tidigt i veckan. Krogen är väldigt populär och inte överdrivet stor. [I]Öppet: mån-fre 17.00-23.00, lör 17.00-23.30. [/I]
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.