La Cucina Italiana

Carl Reinholdtzon Belfrage 13:48 29 Jun 2004
La Cucina Italiana är en pytteliten krog med höga ambitioner. Italienska sådana. Det är som Sjömagasinet fast pasta. Restaurangen är så fin och romantisk att Lady och Lufsen blir ett Mike Leigh-drama i jämförelse. Ibland vill vi till och med sova över här. Det får vi inte. Orsaken till denna orkan av matglädje som får oss alldeles fnittriga är Pietro Fioriniello. Krögaren. Han är jätterolig. Lite kort, men har en skithög kockmössa. Pietro är den typen som kan bli förbannad och tacka nej till en bokning på tjugo pers eftersom de vill äta hans specialkomponerade meny på mindre än två timmar. - Tre timmar behöver ni för att kunna njuta, säger han och lägger på luren. Vi står bakom och hurrar och smaskar på en spaghettisträng. Han vägrar också bygga ut och expandera trots att restaurangen jämnt är fylld till taket med affärsmän och kärlekspar. - Det är mysigare så här, säger han. Såklart det är, säger vi med kladdiga ansikten. Det blir alltså mycket konst av Pietros pastabollar. Han har också musslor som skulle klara en duell i gryningen med en 28+ -ost vilken dag som helst. Pastan är så alert så att du kan gå dit ensam och diskutera EU-valet med den. En annan sak att skryta med är Pietros champagnemeny som låter dig träffa och göra obeskrivliga saker med iransk kaviar, hummer, pistageglass, bandpasta och jordgubbar. Till detta dricker man skumpa som om det vore gratis. Det är det nästan. Menyn plus tre glas champagne kostar 599 kronor. Är Pietro Jesus? Jag vet inte. Men han är jävligt schysst. Och vi förlåter gärna det kitschiga akvariet på väggen. Ser ut som ett gökur med vatten i.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.