Bisonvecka på Vassa Eggen

16:12 30 Aug 2013

bison.jpg

Mellan den 10–14 september inför Vassa Eggen det relativt ovanliga bisonköttet på menyn. Till skillnad från andra nötdjur, som äter kraft-foder, äter bisonoxen bara gräs och buskar. Detta gör att det tar längre tid att föda upp djuren, men också att köttet får en unik protein- och fibersammansättning.
– Det finns inte många djur som vi inte har tillagat i köket på Vassa Eggen, säger krögaren Christian Olsson. Härom veckan när vi satt och käkade personalkäk med kockarna snackade vi om mat som man riktigt kan längta efter. Två av rätterna som kom upp var båda tillagade med bisonkött – Montana Breakfast Burger och Rib Eye Steak. Så till kaffet bestämde vi oss för att ägna en vecka åt att laga bison på Vassa i höst.
Bisonkött är magrare och innehåller betydligt mindre kolesterol än annat nötkött. Smakmässigt påminner det om oxkött men med ett lätt inslag av vilt.

Vassa Eggen
Birger Jarlsgatan 29, tel 21 61 69, vassaeggen.com
Öppet: mån 17.30–22.00, tis–lör 17.30–23.00.
 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2013.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!