Hotet

Frans Strandberg 20:02 14 Dec 2010

Hata imorse när läraren bara "Ja jo är det någon som har något att säga om det som hände i helgen i Stockholm" och ingen ba ORKAR. Jag hatar när lärare på fullt allvar försöker få igång vettiga diskussioner med en och typ vill lägga orden i mun på en. Man vet ju vad läraren vill ha. Att alla ba ska sitta och vara oroliga och gnälla och säga hjärndöda självklara saker så att alla kan enas om Det Stora Hotet. Jag förstår inte riktigt hur man ska kunna få till en stimulerande diskussion när alla är pörfectly överens.

Jobbigt också att typ muslimer måste gå ut i lokaltidningen, hamna på framsidan och ba "VI TAR AVSTÅND FRÅN SJÄLVMORDSBOMBAREN". Who doesn't. Det är ju bara sad och oerhört sorgligt. Tänk om alla svenskar skulle känna sig tvingade att ta avstånd från nye lasermannen i Malmö och bara "Nä asså det där är inget jag stödjer alls faktiskt". Det blir ju så fel.

Men egentligen, vad kan man göra? Det måste ju vara världens lättaste grej att bara typ lämna in en väska på Åhlens vid någon hylla där ingen ändå brukar handla, typ där Andreas Carlssons självbiografi brukar stå, och sen bara gå därifrån och vänta på smällen?

Fler blogginlägg från Frans Strandberg