Barista har blivit ett sätt att leva

Frans Strandberg 19:25 21 Dec 2010

Fikade idag. Som vanligt. Baristor måste vara den yrkesgrupp jag hatar mest av alla. Jag hatar baristor. De är jämt så jävla sega med flit och det står alltid bara EN person bakom disken som både ska göra chailatte OCH ta betalt av kunderna. Okej om caféet har typ fem bord och är värsta indie, men om man fikar på ett stort jävla Waynes så fattar jag inte grejen. Och man får alltid aidsblicken som svar när man frågar vilka olika dressingar de har till maten. De är så klädsamt nedsättande i allt de tar till sig. Typ som en del av deras jobb. 

Och jag hatar att vänta. Dog av jobbigt idag när man stod där i kön iklädd dunjacka och hetsade utan att det hände något, ba *dampunge*. Först så trodde jag att det jag hatade mest var kunderna före mig, men jag har kommit på nu att allt är baristornas fel som bara ska stå med ryggen vänd mot en och göra kaos med kaffemaskinen for everyone to see. Typ "uuuuuuuuh det är så svårt att vara barista, jag har en maskin som gör allt jobb ÅT mig". Barista är soo not anymore ett otacksamt extraknäck efter gymnasiet. Det har blivit ett sätt att leva.

Jag skiter i om gästernas macchiato blir äcklig. Det viktigaste är att det går fort. Tur att jag inte dricker kaffe. Det verkar vara så jobbigt.

Fler blogginlägg från Frans Strandberg