Ungdomar föredrar internet före sprit

Frans 08:08 3 Jul 2015

Jag läser om en alarmerande utveckling bland Sveriges ungdomar i SvD idag. Det har kommit till tidningens kännedom att fler och fler ungdomar föredrar INTERNET före sprit! Hemskt! Jag känner inte igen Sverige längre. Ungdomar håller inte ens på med spice eller andra droger längre.

De sitter bara och kollar på Orange is the new black och lägger upp saker på Tumblr istället för att göra hembränt vin i badkaret. De sitter hemma och trycker alldeles nyktra istället för att vara ute och ränna och ta dåliga beslut. A-lagare kan knappt försörja sig längre eftersom ingen frågar dem om de vill köpa ut alkohol längre.

Nu tycker jag det är dags att staten, regeringen (och eventuellt kungen) omedelbart sätter sig ned och arbetar fram en akut handlingsplan så att supandet ska komma igång igen. Börja med att strypa surfkvoten på alla telefoner och inför en andra studentvecka redan nu i juli, för att ungdomar ska få en ursäkt att dricka orimligt mycket även under udda tider på dygnet. Sänk momsen på studentflak och ersätt allt kranvatten med Xide och/eller Briska. Om man inte agerar snabbt nu så riskerar vi att få en hel generation som faktiskt minns vad de har gjort under sin ungdomstid.

0 Kommentera Läs mer

Shadows & Diamonds

Kristin Zetterlund 07:33 3 Jul 2015

Min nya favorit på stjärnhimlen är Elijah Blake! Har hört lite låtar innan lite här och var men inte fått mig någon ordentlig lyssning förrän han nu släppt sin hellängdare Shadows & Diamonds. Och alltså detta är så jävuslkt bra hörrni!!!

Är så pass frälst på denna snubbe och hela hans grej. Lite som Frank Ocean fast tar i ännu hårade i sången och låtarna är lite mer kommersiella och mer dansvänliga oftast. Jag fuqar extremt hårt med hans sound, den saken är säker i alla fall! Allt från hittiga "I just wanna..." till dramatiska balladen "Armageddon" där han flexar registret och allt däremellan är verkligen så fruktansvärt fett tycker jag. Älskar extra "Shadows & Diamonds" titelspåret och "Uno" mest hittills tror jag samt den dramatiska balladen nämnd, men fan sånt är så svårt när ett helt album verkligen känns så här jämnt och bra!

Upptäck Elijah hörrni, känner att detta bara är början på något väldigt stort och bra!!

0 Kommentera Läs mer

5 saker att tänka på om du vill va snygg och cool på din cykel

Hej Sonja 23:12 2 Jul 2015

hitler-youth.jpgJag har *av nån anledning* börjat tänka på saker som kan hjälpa en att överleva cykelturen. Här får ni en lista på mina fem bästa tipz! 

1. Lämpliga kläder. 
Ni vet hur motorcykelnissar kör med läderställ? Det är inte bara för att dom vill se ut som glansiga ollon utan det är också för att dom vill kunna ramla av motorcykeln utan att riva av halva kroppen som moroten mot rivjärnet. Därför ska du investera i en riktigt snygg jeansdress innan du sätter dig på cykeln; jeans står emot asfalt bättre än flygig tunn silke, det förstår alla. 

article-0-1d3d091a00000578-813_634x861.jpg

Det förstår LeAnne Rimes.

2. Ut med armarna! 
Ifall du ska svänga så ska du göra det tydligt och med bravur. Ska du svänga höger? Ut med höger arm, tydligt och klart! Vänster? Ut med vänster arm!!! Ska du snett upp åt höger? HEIL HITLER! Hahaha. Nej jag skojar bara. Jag skojar bara... *torkar ur ögat med pekfingret*. Men visa medtrafikanter tydligt åt vilket håll du ska. På så sätt kan dom förbereda sig både fysiskt och mentalt på dina trafiknycker och slipper bli överraskade och till exempel köra på dig så att du krossas och dör.

hitler-youth.jpg

3. Stanna och gå över övergångsställ
Det här gör jag nästan alltid: när jag närmar mig ett övergångsställ så slänger jag mig av cykeln och GÅR över vägen. Ibland kan jag få för mig att bilisterna blir förbannade på mig för att det går så mycket långsammare att  över vägen i stället för att cykla.. men det får dom väl bli i så fall. Fuck dem! I Aint here to please! 

4. Reflexväst och belysning
Det här är min favorit för jag tycker om att synas och få uppmärksamhet. Reflexer och lampor ger mig allt det! Att reflexväst också är på väg att bli fasion gör ju inte saken sämre. Om inte annat ger det ett auktoritärt intryck eftersom man ser ut som en funktionär från typ Roskildefestivalen. 

chris-brown-community-service-640x360.jpg

5. Hjälm
Egentligen borde jag inte behöva skriva den här men det finns vuxna som inbillar sig att det är coolt och streetcred att cykla utan hjälm. Ja jag vet. Så pinsamt. Jag skäms å deras vägnar och tar nu en tyst minut för att kunna be en stilla bön för deras undermåliga slutledningsförmåga.

Vi skippar alla hjälmen nån gång då och då för att inte sabba frissan men tro inte för en sekund att människor som du korsar på gatan kommer att titta på din hjälmfria hjässa å ba "shit den här personen har verkligen allt jag drömde om som barn". 

jtrjilrv33ttnop7hs0yx3n3-2.jpg

Jag personligen ger intrycket av att ha en ganska stor hjärna när jag har hjälm, men det är lugnt för enligt vissa alternativa arkeologer så tillhörde människor med stora hjärnor en högt stående människoras förr i tiden, som till exempel drottning Nefertiti i Afrika.  

elong.jpg

Lycka till och ta hand om er i trafiken. 

0 Kommentera Läs mer

Full on pink

Kristin Zetterlund 22:31 2 Jul 2015

SO THIS HAPPENED

Fick nog av att mitt hår hatar lila/lila hatar mitt hår och det aldrig blir som jag vill eller håller alls så jag gick på systerfärgen rosa istället! Och jävlar vad det tog!! Den mest perfekta, pudriga hubbabubbatonen också. Stirrar riktigt ogenerat på mig själv i varje blank yta jag passerar. Tackar Gabbi på Bangerhead Studio som vanligt! 

Passade på att vädra min nya Disneyhjässa på takterrass med rosa vin som matchade håret, sen middag på Boqueria med Rebecca & Fiona och ett helt gott gäng och det var såååå kul. Pinks have more fun tydligen??? Hehhehe äee fy fan va kasst förlåt. Eller vi får se, det kanske stämmer?!

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

En extra dag på Gagnef

Festivalbloggen 15:26 2 Jul 2015Gagnef utökar med en extra dag i samarbete med ölmärket TT. 
Nu finns också ytterligare en möjlighet att få tag i biljetter till den slutsålda festivalen.

Många åker till Gagnef, Skankaloss, redan på torsdagen trots att portarna till festivalen normalt sett öppnar först på fredagen. Men i år sätter det igång redan på torsdagen när TT:s festivalbuss som avgår från Stockholm anländer runt 16-tiden.

Huvudakt på torsdagen är Fire! Orchestra, en 25 man stark orkester.

Festivalen var slutsåld tidigt i våras, redan innan akterna var släppta. Men det finns fortfarande en möjlighet att vinna en biljett + resa i TT-bussen upp (Där akter som SÅS med Marcus Price och DJ Carli kommer underhålla). Det de vill att man gör är att lägga upp valfri bild på Instagram och tagga med #ttjustbeer.

Titta på Nöjesguidens festival-tv här.

0 Kommentera Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!