Q&A - skolan!

Kristin Zetterlund 07:22 28 Aug 2015


Min uppsatspartner Alexia och jag efter färdig jävla C-uppsats <3<3

Hej Kristin!!! Jag ska börja samma utbildning (på SU) som du gått på fredag. Är typ 50/50 nervös och taggad. Fick faktiskt idén från dig då du skrev om din utbildning för typ 100 år sen. Är det någonting jag borde tänka på eller veta? Ps ditt rosa hår är very babe! Ha det fint, puss! Tilda

Hej Tilda!!!

Nähääää vad roligt. Tror att utbildningen ändrats rätt jävla mycket sen jag gick, jag var en av de första kullarna och lite vad jag gillar att kalla en försökskanin. De testade sig lite fram på oss med andra ord. Men det gick ju bra ändå! (??)

Men tips då................ Har nog mer generella pluggtips än just för detta program?? Typ som att: jag hatade nästan alltid allt jag pluggade under tiden jag pluggade. Pretty much. Det var först efteråt som jag ba aaaaaaaah det var rätt nice ju?? Tyckte typ att många var dumma i huvudet, många lärare helst sämst, många kurser helt värdelösa............................. Det är liksom när man är i the eye of the storm. Sen får en lite perspektiv på saker och ting efteråt och kan se vad en haft nytta av och helt plötsligt minns som kul och givande. Kanske låter helskumt men så här känner väldigt många jag känner som pluggade också. Så vad jag vill säga med det är bli inte rädd om du tycker att det råsuger ibland. För det kommer kännas så, men det går verkligen över. Och i efterhand kommer det vara supervärt och du kommer minnas det som en rätt blissfull time nog. 

JO ett tips som är programspecifikt: NJUT av att vara på DSV. För när du ska läsa på SU sen...................... hooooojojoj. DSV är den i särklass mest uppstyrda instutitionen (tycker jag!!!) och de är faktiskt helt otroliga vad gäller organisation och hur de styr upp saker *pörr för ett kontrollfreak som jag*. Om vi jämför med andra institutioner som tex har en dålig vana av att "SLARVA BORT" elevers tentor så att de inte lämnas in och de får som följd indraget CSN.......................... Hahahha alltså the shit u will see. Men också: the shit u will see!!! På ett kul sätt. Vänner för livet osv. Träffade så jävla många stjärnor på utbildningen och vi är goda vänner än idag. Så här i efterhand kan jag konstatera att jag älskade att plugga!! Och nervös finns faktiskt inget att vara för, även om jag fattar. 

Ååååååh kul med plugg hallå nu blev jag helt nostalgisk. Mest efter sovmorgnar meeeeen. Och just det!! Se till att plugga databas om det fortfarande finns kvar. Det tråkigaste MEN bästa du kan plugga där om du frågar mig.

PUSS OCH LYCKA TILL D KOMMER ÄGA!!

0 Kommentera Läs mer

ALEKS - "För Alltid"

Vad blir det för rap 02:27 28 Aug 2015

 

Känns som att vi aldrig kommer falla

För att vi, aldrig

kan bli som förut

 

(youtubelänk)

0 Kommentera Läs mer

Prinsessan Birgitta - en förebild!

Frans 22:50 27 Aug 2015
Tänkte bara bjuda på lite inspiration från min förebild prinsessan Birgitta i Svensk Damtidning innan jag går och lägger mig. Årets stilikon! 78 år ung (ser inte ut att vara en dag över 70) och ständigt bolmande av rök som ett tyskt kolkraftverk i högkonjunktur. Hon gör verkligen som hon vill! Tänk på det imorgon när ni är på jobbet/skolan! "Vad hade prinsessan Birgitta gjort?". Gör därefter samma sak! T.ex. ta en långlunch på stan i 2-3 timmar och därefter gå hem till en påse bridgeblandning. Det är ni värda!
0 Kommentera Läs mer

Nu har jag en syster på besök och fler ska det bli!

Hej Sonja 18:15 27 Aug 2015

Idag kom min lillasyster på besök och det tycker jag passar väldigt bra. 

bild_2015-08-27_kl._17.50_2.jpg

Och inte nog med det - i morgon kommer en till syster och tillsammans ska vi leva hand i hand precis som gamla tider (fast inte riktigt som gamla tider, för då brukade vi slåss, ja rent utav misshandla varandra ibland). 

Jag tycker att det kan kännas ganska tufft ändå att bo så långt ifrån familjen. Särskilt när barnen var små. Vanja (på bilden) bor i Stockholm och hon som kommer i morgon bor i GÄLLIVARE. 

Några fler som bor långt ifrån sin familj? Som kanske rent utav bor utomlands? 
Ibland tänker jag på dom som får barn i andra länder än sin familj. Som till exempel invandrare och flyktingar som bor här i Sverige och får barn långt ifrån sin släkt och sina rötter. Som får se sina barn växa upp med ett annat språk och annan kultur. Jag kan tycka ibland att det känns skitkonstigt att mina barn är typ Göteborgare, som Leif Loket Olsson.................... 

Men det är ju ingenting egentligen. 

3 Visa kommentarer (3) Läs mer

Modeveckan SS16: Lamija

Kristin Zetterlund 17:57 27 Aug 2015

Igår stängde Lamija modeveckan med den fetaste visningen av dem alla! Bilderna talar väl rätt mycket för sig själva, what's not to love?? Så mycket detaljer, så hög hantverksnivå, så nytänkande, så coolt, så snyggt!! Vill ha kanske prick allt.

Inspirationen till formerna och mönstren kom från mänsklig befruktning, med rätt bokstavliga tolkningar så som cirklar efter kvinnans ägg och vågliknande mönster efter spermiers simmande. Men hur coolt att nåt sånt rätt *ovanligt* har varit inspirationen här men det blev ändå så otroligt vackert??? Är helt in awe. I tidigare kollektioner har Lamija jobbat enbart i svart och vitt, men här har hon jobbat mycket med rött. The color of flessshhhh heheh. Och jag älskar det som sagt!! 

Är så himla glad att Lamija numera kör på Stockholms modevecka, sån otroligt frisk fläkt och superkul designer att ha i Sverige!

0 Kommentera Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!