Robotdammsugaren

Frans 07:56 25 Nov 2015

Igår så blev det offentligt att årets julklapp blev robotdammsugaren. Förlåt, men alltså, jag förstår verkligen inte det här. Robotdammsugare känns ungefär lika fräscht och nyskapande som att ha ett kylskåp med tv-skärm (som alla ville ha typ 2003) eller en sodastream. Inte så 2015! 

Tror inte jag har hört en enda person nämna "robotdammsugare" en enda gång under året som har gått. Det kan i och för sig bero på att de flesta jag umgås med bor på 25 kvadrat och knappt äger en vanlig dammsugare, men ändå. Av allt som man skulle kunna ta med sig från 2015 och uppmärksamma, så föll alltså valet på robotdammsugaren. Tänk vad skönt det är att slippa dra runt på dammsugaren själv när man ska städa sin överbelånade lägenhet man inte kommer ha råd med när räntan går upp. Tidens anda! 

Å ena sidan så hade jag inte supermycket förtroende för Handelns utredningsinstitut innan det här heller. Har inte haft det sedan de utsåg den färdiga matkassen som årets julklapp 2011. Kändes ju inte så kul att slå in ett paket med mjölk och ägg och ba "god jul, bäst före-datumet var igår!"

Vet inte vad jag hellre hade sett som årets julklapp. Kanske en superlike på Tinder, en tryffelpizza på Brillo eller en riktigt onödig Uber-resa. GUD så stockholmscentrerad jag har blivit???? Inte konstigt att resten av Sverige håller på att falla isär när jag går runt här och lallar i min verklighetsfrånvända Boys-bubbla.

Personligen så hade jag nog bara blivit provocerad av robotdammsugaren om jag hade ägt en. Typ "amen åh jävla pucko, nu har du kört in i väggen igen, du suger" och slängt den i soporna. Eventuellt så hade jag försökt träna den till att hämta ett glas vin i köket så att jag själv slipper resa mig från soffan, men det hade den väl inte klarat av heller. 

Inte för att vara konspiratoriskt lagd, men misstänker att regeringen har haft ett finger med i spelet när robotdammsugaren utsågs till årets julklapp. Att först föreslå en avveckling av RUT-avdraget och därefter utrusta befolkningen med robotdammsugare känns väldigt utstuderat. Svenska folket får under inga som helst omständigheter lyfta ett finger själva i hemmet, för då kommer samhället att haverera. Ett slopat RUT-avdrag måste kompenseras med subventionerade robotdammsugare.

Dessutom så kan robotdammsugaren sno ens identitetTypiskt. Nu kan man inte ens städa längre utan att riskera att bli av med sin identitet. Det är i och för sig en väldigt bra ursäkt till att ha smutsigt hemma? Ba "nä du vet, jag vågar inte städa längre, dammsugaren kan ju sno min identitet och länsa alla mina konton och dra till Barbados för mina sparpengar". 

0 Kommentera Läs mer

Q&A - klädkod!

Kristin Zetterlund 07:26 25 Nov 2015
Hej mama Z!
Ska på sittning, middag med klädkod kavaj, på en av Uppsalas finare nationer och vill äga söööönder! Det måste vara knälångt och stämma klädkoden men vill ändå vara så sexig man kan bli och känna mig som Beyoncé hela kvällen. Har letat och letat men hittar inget som passar :( kan inte du komma med tips?? Skulle bli züperglad :D Stor kram från ditt fan <3 Sara
 
Hej älskade baby Sara <3
Klädkod kavaj är så jävla svår för vad fan betyder det ens?? En av vår tids stora mysterier ungefär. Jag är ju SÅDÄR med att bry mig om regler och ettikett (kan tydligen inte ens stava till ordet så vi låter det stå kvar så där), så här kommer Zätas Take On "Kavaj":
 

Vem vill inte lajva Ciara på AMA's 2015??? Exakt. Från Asos!
 
 
Fransigt och halvgenomskinligt OCH slits? YEP. Från Asos White!
 
 
Prolly pushing "etikettgränserna" men vem har nånsin haft kul inom dem amirite?? Plunge it up med denna från Asos!
 
 
Tvära kast!! Varför inte ha kul med färg ändå?? Tycker den väldigt långa längden på ena sidan täcker upp för det kortare partiet................ Om nån frågar hälsa bara att jag ok:at!! Från Ginger Fizz!
 
 
Mesh in all the right ways med paljettmönster och långärmat, från Boohoo!
 
 
(trilla omkull av denna snygga så kommentar saknas) från Missguided!
 
 
Denna är not so typical Zäta MEN älskar Balenciaga SS 08-vibbarna denna ger, typ en av mina all time favoritkollektioner. Det var bara det!! Denna dock ej Balenciaga utan från Chi Chi London!
 
 
Randigt känns ju ordentligt och vuxet, då tycker jag du kan kräma på med extra allt-slits och urringning i en!! Från Missguided!
0 Kommentera Läs mer

Min hudvårdsrutin!

Kakan 22:04 24 Nov 2015

Hello fellow beauty nerdz.

Tiden är inne att ägna oss åt lite ytligheter, det tycker jag är så skönt. November går snart över i december och jag får många frågor om hur ni ska rädda er torra hy, hur min hudvårdsrutin ser ut eller varför inte frågan om den gamla klassikern wipen. Det kan jag säga direkt, wipes är hatade av finhudvårdskulturen, medan jag anser att en wipe aldrig har dödat någon. Chefen Caroline Hirons ser rött av bara ordet, men jag kan tycka att det underlättar en rutin tex en morgon halv sex och du precis kommit hem från en svettig fest.

Nu, lite frågor:

Hanna

2015-10-20 11:45 

Hjälp Kakan! Jag lever för dina hudvårdsinlägg och ryser av välbehag när jag läser dom, dock tar jag in cirka 0% då jag är på så pinsamt låg kunskapsnivå. Jag vet inte vad en syra är, eller ens serum. Jag tvättar av sminket med Niveas ansiktservetter (skäms) och kör sen en nattkräm. Det är allt. Bor i Göteborg så får även lite regn i ansiktet ibland. Kan inte du gå igenom typ vilka steg en helt vanlig ansiktsrutin bör innehålla? Jag behöver desperat hjälp! Är så torr att om jag petar på ansiktet faller det flagor ned, det ser alltid ut som att jag har mjäll i ansiktet typ och det svider när jag tar på nattkrämen. Vet att man kan fråga i affären men dom känns alltid så ointresserade och att dom bara vill sälja. Jag vill oxå bli proffs som du!!!!! Plz help me. Vet inte om jag har känsligt ansikte eller ej för övrigt. Love you!

 

Kära Hanna.

Jag var precis som du en gång i tiden, och sen blev jag nästan proffs. Ha inte panik, det tar liksom inte så lång tid att lära sig grunderna, och om du tycker det är roligt kan du ju förkovra dig ännu mer. Jag ska nu presentera min rutin:

Morgon: direkt när jag vaknar känner jag lite på mitt ansikte, oftast är jag len och återfuktad, men har natten sugit åt sig alldeles för mycket kan jag lätt känna mig torr och det är ingen kul känsla. Jag går motvilligt upp, varje dag är en strid, och ställer mig i badrummet. Just nu har jag möblerat om, det är en riktigt go ordning med smink och hudvård som fyller en hel hylla. Jag åkte alltså och köpte en hylla endast för ändamålet hudvård i helgen. Ögon för sig, läppar i en låda, kind och hud i en annan. Allt på sin plats och lätt att hitta. Nämen titta där, där står alla mina masker och samsas i en tydlig låda. Visste inte att detta skulle ge mig sånt välbehag. Som om jag gillade ordning och reda, vem kunde ana?
Jo, på morgonen tvingar jag mig själv att tvätta av mig nattens bravader, och med det menar jag att jag vanligtvis sover 8 timmar. Under denna tid jobbar huden kan du tro, inte på samma sätt som under dagen när den får utstå massa påfrestningar, men den ska ju kompensera för allt. Den som tror att huden SOVER när vi gör det, ljuger. Den ljuger fel helt enkelt. Huden behöver rengöras, oavsett du gillar det eller inte.
* Jag rengöring i form av något slags balm eller mjök, tex Niels Yard eller Biologique Recherche, som jag givetvis torkar bort med en blöt handduk, kör jag faktiskt micellärt vatten för att få det helt rent.

wild-rose-beauty-balm-image.jpg
*cDet får torka en stund, sedan kör jag en toner av något slag. Jag är ju helt såld på både Paula’s Choice bha 2% liquid, det känns som alla är det just nu, i alla fall på de hudvårdsforum jag är med i. En aktiv toner slipar ner dina porer, löser upp skiten i porerna och återfuktar. Bra toners iaf. Just nu kör jag Lotion P59 från Biologiske Recherche, gör underverk.

* Jag låter tonern göra sitt och torka in, sedan är det dags för livets ämne, nämligen serum. Det perfeka serumet är en jakt jag aldrig kommer lämna, ty jag älskar jakten. Jag njuter av att testa vad som passar den här lilla torra fläcken (mitt ansikte alltså). Just nu kör jag liksom en kur från Biologiske Recherche, men har testat det mesta. Eftersom vintern nästan är här och min hud skumpar ihop till ett fjäll är det viktigt att fukta och fetta in facet till oändlighet. Lider du av torr hy, då måste du smörja och smörja och smörja. Så efter serumet, då lägger jag en
* ansiktsolja, både morgon och kväll. Är det inte Paula’s Choice resist moisture renewal oil booster.Ibland blandar jag i den i nåt av mina serum, och ibland kör jag bara den ovanpå. Den är så lätt att jobba med. Samma sak gäller med Clarins Oil Lotus. Jag gillar ju verkligen typiskt aktiva produkter, men tex Clarins är bra att balansera med. Dom har så mycket naturliga och snälla ingredienser och jag gillar att kombinera med andra märken och då känns Clarins som den stabila mostern.

41tith3durl.jpg0011220_original_original_1.png
Du har kanske inte all tid i världen på morgonen, inte heller tålamodet, men om du kan låt produkterna verka lite. Dom måste få jobba i fred innan dom blir ihop kyssta med serum, toner och allt vad du blaffar på. Sen är det dags för
* dagkräm. Att överhuvudtaget jobba med min hy på morgonen. Jag har verkligen HATAT att greja med mitt ansikte sådär tidigt, men nu har jag bara tvingat mig till det. Jag har dagkräm från Biologiske Recherche just nu, annars kör jag allt som kommer i min väg. Jag är mycket förtjust i RENs produkter.  Inte sällan försöker jag använda krämer med spf i, eftersom jag alltid exfolierar så mycket, och då är det extra viktigt att skydda huden. Om du läst den här bloggen tidigare är det ju ingen nyhet att jag älskar hög spf och att det är lag på att bära det året om. Sol är livsfarligt, speciellt vår och sommar. Kommer aldrig sluta tjata.


* Så om min dagkräm inte innehåller spf, skiter jag bara i det då? Nej snälla rara självklart inte, jag jobbar in det efteråt. Antingen i en
* separat solkräm, eller i smink med inbyggd spf. Jag har använt massvis med solskydd, och jag solar med måtta, dock är det lätt att se vad som funkar och inte funkar pga mina pigmentsförändringar som ploppar upp i pannan och över läppen så fort jag vistas i solen. Det jag kommit fram till är att Clarins uv plus day screen high protection spf 50 är det som funkar för mig. Mina pigmentsförändringar ploppade upp, men mycket mindre och inte lika mörka. Dom går liksom inte att undvika om du solar. Så detta sätter jag över dagkrämen. Eller så jobbar jag in lite Air Perfektion Foundation med spf 50. Det finns en överhängande risk att jag tjatar om den, men den e så ljuvlig. Sen sminkar jag på resten av facet och det är ett helt annat inlägg. Är ganska kär i smink just nu, det känns så kul!


DAGEN GÅR OCH UTSÄTTER DIN HY FÖR MASSA HEMSKHETER

 

Jag kommer hem från jobb/skola/hustle och vad gör jag då? Mitt tips är faktiskt att gå loss så tidigt du bara kan, tvätta bort skiten du utsatt huden för och påbörja allt det goa, nämligen den magiska kvällsrutinen! Min ser ut såhär, exakt samma som morgonrutinen, förutom vissa undantag. OM jag har haft massor med smink, kör jag (gud förbjude) en wipe innan jag börjar resten av min rengöring. Det känns liksom lättare då, när en ser lagret med smink åka bort först. Det finns ju stor risk att en känner sig ren efter en wipe, men söta du, du är still dirty as fuck. Så kör din rengöring, oavsett om det är mousse, balm, mjölk eller gelé. Om du är riktigt nördig kör du en dubbel omgång för säkerhets skull. Sedan; micellärt vatten, toner, serum (+plus oljeserum om du behöver), nattkräm/nattmask. Mmmmm va härligt, nu mår du bra. Kvällarna brukar en ju ha lite mer tid och jag kör då och då, när lusten faller på en mask.

En mask kan ha exfolierande effekt, alltså skrubba bort döda hudceller, eller varför inte rengörande eller återfuktande. Några gånger i veckan exfolierar jag och det är det bästa jag vet, känslan av att få bort död hy och bli len är obeskrivlig, hits me every time med lycka. Den senaste masken jag köpte var så sjukt dyr och gör riktigt ont. Ska det göra ont tänker ni? Nä kanske inte, men den gör ju susen. Det är Peter Tomas Roths Pumpkin Enzyme Mask. Bilden gör verkligen inte masken rättvis, jag tror dom vill få den här masken att framstå som lite lätt och luftig, den ser nästan geleaktig ut på bilden, men det e den är något grövre och brun. Den doftar så gott, lite pepparkaka och fräser till på hyn nästan direkt. Detta är den enda produkten som någonsin gjort ont på mig, och då menar jag svider ordentligt. Men det är den värd.

Såhär tror dom själva den ser ut

peterthomasroth_pumpkinenzymemask_780x980.jpg

Da real deal, helt underbar.

ptr.jpg

Jag fick ett pressprov häromdagen från Clarins innehållande en lermask jag länge velat testa. Chefen Caroline Girons säger såhär, lera är den absolut billigaste ingrediensen nånsin i en produkt (hear hear säger keramikern här borta). Det är nästan provocerande att betala för en lermask, men Hirons älskar den här masken så då måste jag testa. Det är en lermask, på “rosa lera”, som ska absorbera orenheter på ytan, göra huden matt och mjuk samt avlägsna döda hudceller. You got me at avlägsna döda hudceller. Egentligen är masken för fet eller kombinerad hud och är väl inte bäst för mig som är torr. Men den är go, den känns vårdande och inte alls uttorkande. Jag gillar som sagt variationen mellan att angripa med starka syror och ge mitt ansikte en snäll behandling som denna.

clarinsmsk.png

img_7259.jpg

Efter varje exfoliering kommer således den goda fuktmasken som jag oftast ersätter nattkrämen med. Min hy är så torr och behöver den där extra fukten. De flesta fuktmaskerna är anpassade så du kan ha dem över natten. 

 

Åh gud det här tog så lång tid att skriva, ska kolla på Bachelor och sen sova. Puss och kram

 

0 Kommentera Läs mer

Strass sum mo

Kristin Zetterlund 20:35 24 Nov 2015

Nån skata fick psykos inne på River Island och den skatan var jaaaaaaag

Såg allt med strass o ba *ROFF* så hade jag köpt det illa kvickt. Men okej en kul grej faktiskt: halsbandet jag håller i köpte jag en likadan på just River Island i London år 2010. Jag har använt den sönder och samman i alla dessa år (senast förra veckan på baletten!!) och varit så rädd att den ska ge upp, men den har hållt sig väldigt bra ändå faktiskt. Men så var jag som sagt inne i butiken i Gallerian och LO AND BEHOLD vad ser jag om inte exakt detta halsband som de verkar satt i produktion igen??? Det är svårt att tro på någon slags gud i dessa dystra tider men ibland vet ni då skiner modegudarnas godhet igenom all skit. Var som att mitt skat-öde went full circle! Och strasshoops kan en ju aldrig ha för många av heller så det var lika bra att bunkra upp.

På tal om River Island ska jag dja i just butiken i Gallerian nu på lördag 28/11 om ni vill lönechoppa till fet musik! Kl.15 drar jag igång så kom and treat yoself till ditt alldeles egna skatiga strass vettja!

0 Kommentera Läs mer

Lista: De minst sevärda sevärdheterna

Simon Strand 17:50 24 Nov 2015

Det kan vara lätt att låta sig förledas av reseguidernas idéer om vad man måste se på ett visst resmål. Etablerade sevärdheter är sällan särskilt sevärda. Här är min lista över de minst sevärda sevärdheterna för att varna er andra:

1. Piccadilly Circus. Ljusskyltarna vid Piccadilly Cirkus är inte större än stora vanliga tv-skärmar. Att en rondell kantad av några oansenliga skyltar brukar omnämnas som en av Londons viktigaste sevärdheter är svårbegripligt.

2. Manneken Pis. Den här statyn är inte mer ansenlig än att den skulle kunna stå hemma i ett vanligt vardagsrum, men betydligt smaklösare.

3. Kaknästornet. Sett från Kaknästornet ser Stockholm mest ut som en stor skog med sporadiskt utplacerade byggnader (kanske inte helt missvisande i och för sig). Då är det roligare att blicka ut över staden från exempelvis Skrapan.

4. Empire State Building. Dyrt och onödigt mycket folk. Rockefeller Center är ett bättre alternativ.

5. Månen. Så mycket ansträngning för att komma fram till något som mest påminner om ett vanligt svenskt grustag. Dessutom mörkare och kallare än Sverige under vinterhalvåret.

6. Alla bazaarer i hela världen. En av de främsta anledningarna till att inte vara nyliberal. Då skulle hela samhället vara som en stor marknadsutopisk bazaar. Kaotiskt, förvånansvärt likriktat och där ingen tar ansvar för helheten och det offentliga rummet. 

 
Så vad är egentligen sevärt? Några personliga favoriter är Akropolis, rättegångar i Storbritannien, Berns Salonger, Tate, Triumfbågen, Geirangerfjorden, Golestanpalatset och Comosjön.
0 Kommentera Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!