Solhälsning

Frans 09:40 5 Aug 2015
Jag har ju börjat jobba nu igen efter min semester. Det går "sådär". Det blev inte direkt bättre när jag läste en artikel i Expressen om hur man botar jobbångest efter semestern på bästa sätt. Fick bland annat tipset att "göra en solhälsning" varje morgon. REALLY? Som att man var Deepak Chopras och Dalai Lamas bortglömda kärleksbarn. Blev ännu mer provocerad när jag läste att man borde "unna sig en take-away-latte" på morgonen. Alla vet ju att "unna sig en take-away-latte" aldrig har varit lösningen på NÅGOT! Man blir bara fattig av alla småutgifter och får dålig andedräkt. Det vet ju alla som läst Economista-boken av Blondinbella och Pingis.
0 Kommentera Läs mer

Sista sucken

Kristin Zetterlund 07:32 5 Aug 2015

Och så här såg det ut på dagen igår, min sista semesterdag blev ändå en #blessed en med äkta sommarväder för en gångs skull! Passade på att åka ut och bada (somna på bryggan, äta gifflar och läsa bok more like it dock) på Stora Essingen som jag tycker är ett så lugnt och skönt ställe.

Men då var vi igång igen med verkligheten!!! Sämpa!!!!!

linne - Adidas by Stella McCartney, vit jeanskjol - Cheap Monday, sandaler - Rizzo, ryggsäck - Cheap Monday, solglasögon - Rayban

0 Kommentera Läs mer

Skulle jag bota syfilis och stoppa folkfesten?

Hej Sonja 00:27 5 Aug 2015

Jag måste ha blidkat gudarna eller nåt för just nu regnar det ute. Jag säger inte det här för att provocera utan jag säger det för att jag är genuint glad över att det regnar. 

Hettan idag har varit grym och hänsynslös. Så här känner jag mig när det är så här varmt: 

26-008-320x426.jpg

och ja det är jag på bilden. Jag var 20 år gammal. 

Jag har en vän här från Stockholm som jag har träffat via bloggen. Vi har varit kompisar i sex år eller nåt sånt nu. Vad skulle jag göra utan internet?

Jag funderar ofta på det. Vad skulle jag göra utan internet? Vad skulle jag göra utan el? Vad skulle jag göra om vi levde i en värld utan kylskåp? Skulle jag köra häst? Skulle jag hoppa omkring på timmerstockar i älven? Skulle jag arbeta på ett Wärdshus? Eller skulle jag leva i nån ödestuga och göra salvor av mitt egna urin vilken folk fått för sig botade syfilis? 

Ibland längtar jag tillbaka till forntiden. Men inte forntiden där kvinnor hade det ännu sämre än idag utan forntiden då kvinnor hade det mycket bättre. Ni vet den där tiden som helt glömts bort och ingen knappt vet har existerat eftersom dagens arkeologer och historiker i regel är så fixerade med att passa in allt i nuvarande paradigm. 

Syfilis verkar oavsett ha varit en helvetes sjukdom förr i tiden. Folk blev helt vårtiga av syfilisen och till slut, när den nådde hjärnan, så blev dom galna. Dom kunde till exempel få för sig att dom kunde simma och helt plötsligt så flöt dom omkring i sjön helt döda.

Sen var det stackars barnarbetare som hittade dom här liken som var alldeles uppsvällda och spruckna efter att ha legat i vattnet ganska länge. Och eftersom ingen på den här tiden kunde simma så samlades folk vid stränderna för att kastaa lasso mot liken. För att stå ut med stanken så sög dom på näsdukar doppade i sprit och för varje lik man drog upp så fick man en gratis korv.

Och det var så som folkfester blev till. 

festival.jpg

Föresten har ni tänkt på att radio spelar ungefär samma låtar hela tiden? När vi åkte till och från Vilhelmina var det samma playlist på samtliga radiokanaler och den gick runt runt runt. Jag trodde att jag skulle bli galen som av syfilis. 

 

0 Kommentera Läs mer

Pormaskar och BHA <3

Kakan 23:47 4 Aug 2015
Ebba

Hej Kakan!

Har överlag rätt jämn o bra bland hy men problemet är att jag får så himla mycket pormaskar typ överallt i ansiktet, har du några tips på hur jag kan få bort dom åtminstone litegrann? Har svårt att känna mig bekväm utan foundation pga detta men min hud mår bättre utan det och vill därför gärna få bukt med pormaskarna så pass att jag känner mig bekväm utan foundation iaf till vardags. Jättetacksam om du har några tips!

p.s. Du är typ den coolaste människan i universum och du har verkligen hjälpt mig att våga ta plats och stå upp för mig själv och andra.

Hej Ebba <3

Först och främst, TACK för dina fina ord! Jag e så lycklig att jag har kunnat bidra lite till det där, att du vågar ta plats mm. Det är exakt därför jag tjötar dagarna i ända!

Och nu till det viktiga (skoja), pormaskar. Dom är ju verkligen så störiga och verkar liksom aldrig försvinna, dessutom har du ju porer på hela kroppen så det är ju oundvikligt. Men ändå inte, du kan ju jobba bort dom mer eller mindre. Jag har lyckats att liksom slipa ner kanterna på mina porer i ansiktet ganska rejält, är ju en sucker för syror, både i min dagliga rutin och i mina grövre exfolieringar, som är varannan dag nu förtiden. Det finns loads of krämer som kommer påstå att dom ska FÖRMINSKA dina porer och det kommer aldrig hända. Ledsen för denna hårda sanning men ju tidigare du inser vad du kan göra, desto bättre. Mina två grundläggande tips till dig är; rengöring och gå på ansiktsbehandling.

Rengöring; du behöver tyvärr rengöra både morgon och kväll. Jag är själv superkränkt för att jag måste rengöra på morgonen, jag har liksom bara sovit och precis rengjort mig, hur kan det då va så vitkigt? Jo det händer tydligen massa saker under natten så bort med skiten. Och återfukta för fan! På kvällen är det samma visa, rengör! För mig har BHA toner varit det som ändrat min hud mest, denna goa dagliga exfoliering genom kyssar av syra har gjort mig så jämn. Så slät och kanske också lite lyster. Självklart är det svårt att urskilja ibland vad som gjort vad, jag skrubbar/exfolierar alltså SJUKT mycket, minst varannan dag och då också med syra, oftast AHA. Inte nog med att porernas kanter slipats ner och således ser mindre ut, jag har typ inga pormaskar längre. Sen jag började med BHA har jag varit på ansiktsbehandling två gånger och båda gångerna har hudterapeuterna suckat; "det finns typ inget att ta". Döm av min besvikelse, jag känner mig aldrig så ren som när jag varit där och blivit portömd. Ursäkta det grova ordet. (ps jag ÄLSKAR Paula's Choice BHA 2% toner).

Så, ansiktsbehandling; jag kan absolut inte anta att alla har råd att gå på ansiktsbehandlingar, MEN om du har möjlighet, gå på det. Själv går jag på en skola där 90 minuter kostar 450 kronor, det tycker jag är överkomligt och ca halva priset av vad det brukar kosta. Låt proffsen sköta sina jobb tänker jag, ska det portömmas ska det liksom ångas i minst 10 minuter och det ska vara lampor och förstoringsglas och allt sånt. Asså klämma själv är inte bra. Även om det är så sjuuuuukt gött ibland. Även att klämma på andra mvh Dj Gränslös. Jag vill verkligen skriva; så bara unna dig det, men jag vet att det är en sån lyx. Men hoppas!!! <3 <3 <3

Nu känner jag att det blev lite mycket text och vill balansera upp med en bild.  Då blir det en goding från när Tora och jag var och badade i eftermiddags efter jobbet, och la en mask. Mer om mask senare.

screen_shot_2015-08-04_at_23.42.21.png

 

Nadja

Tack Karin! Du öppnar ett nytt universum för mig som endast använt tvål och vatten i hela mitt liv! Är mkt sugen på att prova 2 % bha men frågan blir ju då med vilken kräm ska detta kombineras. Jag har normal (eh?) hud. Thanx! Du är bäst.

Nadja kära du, jag öppnar mer än gärna detta universum för er alla. Jag ÄLSKAR nämligen detta.

Först och främst, det finns INGET som heter normal hud som du själv uppenbarligen redan förstått. Det finns inte ens nåt som heter normal WOOOW SAMHÄLLSKRITISK skoja. Men detta kommer du lära dig längs vägen i ditt nyfunna intresse för ditt eget ansikte och vad som försegår där. Men, eftersom varken du eller jag vet vad du har för hy, så kan jag egentligen inte ge nåt bra svar. Det enda är att jag alltid tror att folk är lite yttorra, för det är så många. Och torr är inte bra. Tex blir du oerhört torr av att tvätta dig i ansiktet med tvål (ryser så mycket av obehag och panik över att du gjort detta, säker lide länge också) och vi måste åtgärda detta. Självklart ska du testa den 2%a BHAn, men du kan inte bara köra den och strunta i allt annat, du måste köra hela grejen. Rengöring, toner, serum, ögonkräm kanske och sen kräm. Testa nån vanlig nattkräm, inte nån som har så mycket aktiva ämnen i sig utan en ganska plain. Tex Avéne, dom ligger bra till i pris och är bra för känslig hy vilket hyn ju kan bli när en börjar testa toner. BHA liquid= toner. Glöm för allt i världen att det ju inte är jag som är hudvårdsproffs, det är människorna som jobbar på alla butiker out there, fråga dom. Det finns massa kunskap som bara vill ut, krämer som vill in och företag som vill ha era pengar. Spring iväg med er och skaffa er ett helt apotek. 

Snart kommermer i hudvårdsbloggen.

Puss på er lovers

0 Kommentera Läs mer

90. Två som bryr sig om VIKTIGA saker

HanaPee 22:39 4 Aug 2015

AAAAH

Det är här! Nya avsnittet av podden! Wow alltså. Denna vecka snackar vi bl.a. om:

SDs viderreklam, Hannas märkliga fyllehat mot Schyffert och Herngren, Martin rasar dessutom mot P3 nyheters "kuk- och hen-använvändande" och den obefintliga chipsrestaurangen. 

Ni hittar den som vanligt på iTunes och i apparna Podcaster och Acast. Gör du konst av ditt snor, dricker bara gröna smoothies och hatar platt-tv's? Tryck då play här nedan:

5 Visa kommentarer (5) Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!