Gustaf Leonhardt med team är därmed klara för världsfinalen.
Guld till Danmark, silver till Sverige och brons till Norge. Det blev facit efter europafinalen i Bocuse d’Or som gick av stapeln i Trondheim den 20 mars.
– Det här är ett kvitto på att vårt hårda slit gett resultat, och att Sverige fortfarande platsar som en av världens bästa gastronomiska nationer, säger Gustaf Leonhardt i en kommentar.
Silvermedaljen innebär också att Team Sweden är kvalificerade till världsfinalen som går av stapeln i Lyon i slutet av januari 2025. Vann gjorde det danska laget. Årets stjärnkockar tävlade om att komponera rätter av klippfisk, skrei, pilgrimsmussla och ren.
Ett litet plåster på silvermedalj-skavet var att Noel Moglia utsågs till bästa commis (assisterande kock).
– Vi har i alla fall vunnit flest priser. Det är vi väldigt glada för, det är sällan som man både tar hem en pallplats och vinner priset för bästa commis, men Noel är otroligt duktig, säger Gustav Leonhardt.