Foto: Johan Westerlind.

TakeOver & Out – Göteborgs nomadkrog

15:54 14 Apr 2016

Om man vill starta en krog men ännu inte hittat någon lokal kan man antingen vänta och leta, eller så gör man en take over på andras ställen. Tre tidigare Upper House-anställda bestämde sig för att gå på den sistnämnda linjen.

– Vi kom på det här efter någon flaska vin på Tapasbaren. Vi ville göra något eget, något utan ett koncept eller krav på en viss matstilar. Vi ville förmedla en restaurangupplevelse så som vi vill att det ska vara – bra god mat utan att vara dyrt, med service som är lös och ledig, berättar Oskar Ahlvin. Han är sommelier, och arbetade på Gothia Towers enstjärniga krog Upper House tillsammans med köksmästaren Måns Backlund och chefskonditorn Rhian Shellshear. De bestämde sig alltså för att slå sig ihop och skapa något eget. Resultatet blev TakeOver & Out, en restaurang som flyttar in hos andra Göteborgskrogar för en kväll långa gästspel.

Tanken är att de ska göra en eller två TakeOver & Out-kvällar i månaden, och bland annat har Hoze, Bar Centro och Trattoria La Strega fått besök av trion. Avsmakningsmenyerna kostar alltid 500 kronor, vinet är ungefär lika prisvärt, och vilken sorts mat de serverar varierar beroende på var de lagar mat för kvällen.
– V
i gör vi en liten twist på vad de vanligtvis gör. På Strega hade vi italodisco och på Bar Centro körde vi franskt ut i fingerspetsarna. Nu senast på Hoze hade vi flamenco omakase, en mix av Josés (Cerdá, Hozes ägare, reds.anm.) spanska påbrå och hans japanska mat.Näst på tur står Open New Doors, den 17 april flyttar TakeOver & Out in där. Med i flyttlasset har de vännerna på All In Brewing, och tillsammans bjuder de på beer makers dinner med sju olika öl, och minst lika många rätter. Efter det är inga datum bokade, men håll koll på krogens Facebooksida för uppdateringar om var de dyker upp härnäst.
– 
Vi har en "keramikmiddag" på gång, där vi bjuder in ett antal keramiker och utgår från vad dom skapar. Kanske bjuder vi in lite fler kockar till det också, vi får se! 

Läs också: Fyra sätt att bli rik med pop up.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.