4 sätt att bli rik med pop up

Björn Werner 19:03 20 May 2014

Ni har sett dem. De tillfälliga små affärerna som är där en dag och borta en annan. Förr brukade det kallas ”korta kontrakt”. Nu heter det ”pop up-store”. Ett sätt för hyresvärdar att göra en kass lokal ingen vill hyra lite spännande och ett sätt för affärer ingen vill hyra ut till under längre perioder att casha in på att vara exklusiva.  Jag älskar det. Ordets makt och allt det där.

Därför är jag extra förtjust över att konceptet ”pop up” har kommit för att stanna och nu börjar leta sig djupare ner i allas våra medvetanden tack vare det fantastiska konceptet ”pop up-restaurang”. Varför bjuda vännerna på middag och lite vin när man kan bjuda in dem till din alldeles egna pop up-restaurang och ta 500 kronor för en meny! Svär för mig själv när jag tänker på alla pengar jag sumpat den vägen. Men aldrig mer. Nu är jag beredd! Och med sommaren knackandes på dörren är pop-up möjligheterna oändliga. Här är fyra förslag, men egentligen finns det inga gränser. Allt som du en gång gjort gratis går att ta betalt för, det handlar bara om att det poppar upp plötsligt. Tänk stort - GET POPPIN´!

Pop up-klubb

Utomhusfester under broar, i parker, ute i skogen, nere vid havet. En av sommarens bästa grejer. Och alldeles, äckligt gratis. Lugn, lugn. Jag fixar. Kalla det pop up-klubb, skriv ”EXKLUSIVT VIP-EVENT, BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER OSA FÖR LISTA” och ta 200 kronor i inträde. Luften är fri. Tills jag kommer med min pop up-klubb. Var det såhär nybyggarna kände sig när de blickade ut över vilda västern? Alla möjligheterna, bara man hade två händer, ett bra ljudsystem och en bil full med öl? Jag tror det.

 Pop up-toalett

Alla de där bajamajorna. De är äckliga. Äckligt, äckligt gratis. Och ordet bajamaja sen? Eddie Meduza ringde och ville ha tillbaka sin vokabulär. Med en enkel hink, lite släckt kalk, ett skynke och lite snajsig copy har du en miljövänlig utomhustoalett för den moderna människan. Naturligt, fräscht, pop-up. 20 kronor besöket. Börja tjäna! Funkar även med valfri buske och ett glatt humör.

Pop up-telefon

När vännerna har slut på batteri står du där med din. Alltid redo. 10 kronor samtalet.

Pop up-picknick

Du och tjejen eller killen sitter i parken. Bandspelaren är med och spelar somriga bangers. Hen sträcker sig efter flaskan med vin, börjar plocka till sig lite ost. App, app, app säger du och pekar på din lilla burk. 40 kronor glaset. Pop it up!

Pop up-restaurang

... just det glömde. Redan gjort.

Fler blogginlägg från Björn Werner