Folkparken.

Nya krogar i Stockholmhösten 2019

08:22 21 Aug 2019

Hösten bjuder i vanlig ordning på ett gäng nyöppningar. Här är några av de etableringar som får se dagens ljus i Stockholm. 

PUNK ROYAL ÖSTERMALM 
Banérgatan 7 
Efter att äntligen fått ordning på systerkrogen i Köpenhamn har duon bakom Punken siktet åter inställt på Stockholm. Huvudstaden får en ny Punk i Coco & Carmens gamla lokaler i slutet av augusti.

COPINE 
Kommendörsgatan 23
Krögarna bakom Jim & Jacob ynglar av sig med medelhavskrogen Copine. Namnet är franska för flickvän, och platsen är La Boccas tidigare lokaler på Kommendörsgatan, som en gång i tiden även huserade lyxrestaurangen GQ. 

FOLKPARKEN 
Sveavägen 53
I Jensens Böfhus (RIP) tidigare lokaler på Sveavägen öppnar nu Folkparken. Interiören är rå med sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar, och köket kommer att ha såväl ett rökskåp och en argentinsk kolgrill. Förutom restaurangdelen öppnas även en grillkiosk mot gatan som erbjuder snabbmat för take-away. I källaren blir det ett taproom med en mängd ölkranar.

EMANUEL 
Hornsgatan 41
I lokalerna som tidigare huserat klädaffären Jupiter bygger nu Sveagruppen en ny italiensk bistro och bar. Den nya restaurangen, som kommer att gå under namnet Emanuel, ligger alltså på Hornsgatan och väntas öppna under sensommaren 2019.

CHELAS 
Verkstadsgatan 4
I Bitter Pills (RIP) tidigare lokaler i Hornstull har nu mexikanska Chelas flyttat in. Krogens ambition är att visa upp en bredare palett av mexikansk mat än bara tacos. 

BIO RIO 
Hornstulls Strand 3, biorio.se
Indio Kitchen tar över Bio Rio och öppnar ny krog mitt i gentrifieringens Hornstull. September månad är sagt och namnkunniga namn är nämnda. 

BISTRO BIBBLAN
Hammarby Sjöstad 

Gänget bakom Usine öppnar ny krog i Hammarby Sjöstad med ambitionen att skapa en mötesplats som håller öppet från frukost till middag.

 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!