Jim & Jacob öppnar Copine på Östermalm

11:58 14 Aug 2019

Den stockholmsprisvinnande krogen har ynglat av sig och fått ett syskon på Kommendörsgatan.

I lokalerna som tidigare huserade La Bocca öppnar nu krögarna bakom 2016 års stockholmsprisvinnande krog Jim & Jacob – Jim Hammargren, Jacob Nermark Hjelm och Jonathan Mattsson – tillsammans den nya krogen Copine. Namnet är franska för “flickvän” och maten kommer att härstamma från Medelhavet. 

Maten kommer från Medelhavet i allmänhet, och Frankrike i synnerhet. Hur ser menyn ut i övrigt, är det fullrätter eller mellantänk?
- Det kommer vara ett klassiskt upplägg med förrätt, varmrätt och dessert, säger Jim Hammargren och fyller sedan i att det även kommer att finnas några mindre rätter i form av snacks att käka i baren eller att börja med innan maten. 

Berätta om några av paradrätterna? 
– Vi kommer att ta med majsbrödet, en slider samt en parfait på ank- och tupplever från Surbrunnsgatan. Men det kommer att dyka upp några framtida paradrätter på menyn. Det är vvårt att säga exakt vad som kommer att bli det men vi kommer ha en linguine med zucchini och sjöborre samt en superenkel anrättning med tomat och blåmusslor. Det är två rätter som representerar oss och Copine.

Jim&Jacobs tidigare restaurang är inte mycket större än den foodtruck de drev en gång i tiden, men som sedermera brann upp – vilket låg till grund för att duon faktiskt öppnade restaurang överhuvudtaget. Matsalen på Copine rymmer däremot cirka 50 sittande gäster. Lägg därtill en bardel för ytterligare 30 personer, tre chambre separéer samt en uteservering och man förstår snabbt att detta är en betydligt större etablering än lokalerna på Surbrunnsgatan.

Den nya restaurangen är betydligt större än er tidigare, hur påverkar det ert tänk kring krogen?
– Vi har anlitat fler proffs denna gång, väldigt duktiga medarbetare för att täcka upp dom poster där vi saknar kunskap. Vi kommer inte heller kunna vara lika spontana som tidigare, griffeltavlan går tyvärr bort förutom i baren. Vi tar ju såklart en större risk och lägger mer energi och tid på marknadsföring. Jacob har fått en tydligare roll i köket, Jonathan en tydligare roll på golvet och jag blir VD och får ett större helhetsansvar.

Hur skiljer sig Copine på andra sätt från Jim & Jacob?
– Filosofin är väldigt lik, det ska vara tydligt vilka som står bakom restaurangen men vi har mycket större kapacitet på Copine. Baren satsar vi mycket på vilket är obefintligt på Jim&Jacob. Maten och drinkarna kommer vara något elegantare men med samma avslappnade helhetsupplevelse. Menyn är något större men inte så att det blir svårhanterligt. Sen har vi såklart öppet för lunch och brunch vilket är nytt för oss.

Hur kommer ni att dela er tid mellan de olika etableringarna? 
– Vi har övergripande ansvar över båda ställena. I början blir det såklart lite mer tid på Copine men så snart det går kommer vi vara 50/50. Vi kommer att vara med i driften så mycket vi kan på båda ställena. Vi har människor på alla ansvarsposter men vi kommer att vara i kök och service både kvällar och dagar, vi driver restaurang först och främst för att vi brinner för branschen.

Copine ligger på Kommendörsgatan 23 och har öppet måndag till fredag för lunch och middag, samt lördagar för brunch och middag.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2019.

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!