Folkparken blir Stockholms nya jätterestaurang

09:02 10 May 2019

Om du trodde att Stockholms krogtillväxt stannat av är det dags att tänka om. 

I höst öppnar restaurang Folkparken i en industrilokal på Sveavägen 53. Interiören är rå med sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar, och köket kommer att ha såväl ett rökskåp och en argentinsk kolgrill.

Förutom restaurangdelen öppnas även en grillkiosk mot gatan som erbjuder modern snabbmat för take-away. I källaren blir det ett taproom med ölkranar i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet.

Bakom krogen står duon Martin Magnusson och Magnus Bergh, två veteraner som även driver restaurang Torsgatan ihop.
– Tillsammans gillar vi det folkliga, enkla och genuina vilket avspeglas i namnet på restaurangen, säger Martin Magnusson och Magnus Bergh. Inspirationen har vi hämtat under resor till ruffa ställen i Vesterbro i Köpenhamn, Spitalfields i London samt Brooklyn i New York. Målet med Folkparken är att skapa ett avskalat ställe med riktigt smakrik mat, skön musik och genuint härlig service.

Menyn på Folkparken bygger på amerikansk BBQ med influenser från hela världen, med flera helt vegetariska rätter. Prisbilden kommer att vara generös. 

Folkparken öppnar i augusti 2019. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!