Om du trodde att Stockholms krogtillväxt stannat av är det dags att tänka om.
I höst öppnar restaurang Folkparken i en industrilokal på Sveavägen 53. Interiören är rå med sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar, och köket kommer att ha såväl ett rökskåp och en argentinsk kolgrill.
Förutom restaurangdelen öppnas även en grillkiosk mot gatan som erbjuder modern snabbmat för take-away. I källaren blir det ett taproom med ölkranar i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet.
Bakom krogen står duon Martin Magnusson och Magnus Bergh, två veteraner som även driver restaurang Torsgatan ihop.
– Tillsammans gillar vi det folkliga, enkla och genuina vilket avspeglas i namnet på restaurangen, säger Martin Magnusson och Magnus Bergh. Inspirationen har vi hämtat under resor till ruffa ställen i Vesterbro i Köpenhamn, Spitalfields i London samt Brooklyn i New York. Målet med Folkparken är att skapa ett avskalat ställe med riktigt smakrik mat, skön musik och genuint härlig service.
Menyn på Folkparken bygger på amerikansk BBQ med influenser från hela världen, med flera helt vegetariska rätter. Prisbilden kommer att vara generös.
Folkparken öppnar i augusti 2019.