Port du Soleil <3 strippklubben Chat Noir sen 2011

Björn Werner 17:18 4 Nov 2013

Detta är en sån dag jag tar fram mitt blänkande guldtangentbord speciellt avsett för att håna folk med pengar, makt och extremt dålig smak. För visst är det fantastiskt när klichéer uppfylls? När ens förutfattade mening om människor och hur de lever sina liv uppfylls med råge. Och man dessutom kan känna att man sparkar uppåt i samma veva. I dag är en sån dag.  Port Du Soleil, Göteborgs eget lilla stekarparadis körde i helgen igång sin "Winter Experience" på Clarion Post Hotel i form av en halloweenfest. Men istället för att sätta upp det berömda fingret i luften och se vartåt vindarna blåser gällande sådant som sexualisering och objektifiering valde Clarion Hotel Post och Port du Soleil att köra hela handen djupt ner i sina svettiga Björn Borg-kallingar. Och sen lukta på den. 

Temat var nämligen, av bilderna att döma en latex och erotisk-tejp-tolkning av "Himmel och Helvete", med exotiska dansare inhyrda från strippklubben Chat Noir. 

Men tro inte att det är första gången detta händer. Faktum är att det bara är först nu som detta tveksamma samarbete mellan Chat Noir och Port Du Soleil uppdagas. Samarbetet har av bilder hämtade från deras facebookgrupp att döma pågått i över två år. Den som är sugen på att en ekivok grävning i bratgöteborgs kärleksaffär med strippklubben kan fortsätta här.

Jag kan knappt bli arg. Jag bara fascineras av den fantastiska dumheten. Visst, vi kan slänga in strukturella analyser både från genus och klassperspektiv. Men det är öppet mål. Jag tänker mer på arrangörerna och besökarna som faktiskt varit där de senaste åren. Vad lever de i för värld? Det kräver mycket planering för att styra upp event av den här storleken. Någon har vid något tillfälle kläckt idén om att ett samarbete med en strippklubb väl vore en "kul idé". En annan har jublat "JA!". Samtal har ringts. Outfits har diskuterats ingående. Pengar har bytt ägare. Och sen kommer gästerna, deltar gladeligen och tycker alltihop är en kul grej. Ingenstans i denna process får tanken "är inte detta lite... sunkigt?" fäste. Under två år.

Utöver att det är helt fantastiskt megasunkigt och dessutom helt sanslöst att det finns två såna helt olika klubbkulturer i Göteborg att det tar två år för den lite mer medvetna delen av fiskebyn att ens få nys om verksamheten är det dessutom ett flagrant brott mot alkohollagen, som GBG nonstop noterar. Jag ser med spänning fram emot en ingående förklaring från Port du Soleil i ärendet. Och hur Clarion Hotel lyckas förena detta med sin höga svansföring om ett nytt och fräscht inslag i stadsbilden.


UPPDATERING

Det sedvanligt neutralt formulerade förtydligandet för alla haters hittar ni här. GP-artikeln hittar ni här. Gissar att fortsättning följer.

Fler blogginlägg från Björn Werner