Charlie's Burgers

Redaktion 12:37 5 May 2017

Slottstadens nya burgarställe går inte av för hackor, men de har fortfarande lite att jobba på inför framtiden.

I en mindre stad än Malmö hade uppståndelsen kring ett ställe som Charlie’s Burgers varit avsevärt större. Det är i alla fall vår känsla efter att ha besökt hörnlokalen på Tärningsholmsgatan.

För nog gör de mycket rätt, ägarparet Michael Michaelsen och Vilma Nordell, åtminstone sett till själva bröd-och-köttpuckssituationen. Och oftast brukar det räcka för att man ska säkra upp sin plats bland ”de riktiga” burgarställena, de som gärna gör en stor affär av att de blandar upp sitt hängmörade högrev med si och så många procent bringa och lägg. Men i Malmö, där Casual och Surf Shack har flyttat fram positionerna för hur bra en burgare i den här staden kan och bör vara, krävs det lite mer än så. Särskilt eftersom de tidigt gick ut i lokalpressen med sin ambition om att skapa Malmös bästa burgarställe. Då riktigt ber man ju om att sakgranskas, kan en tycka.

Vi siktar in oss på den ostiga originalaren med stekt lök (105 kr) och Chimneyn med smokey double cheddar, picklad gurka och rökig majonnäs (105 kr). Båda är riktigt bra, åtminstone om man bortser från att någon har gett utlopp för sitt Liquid Smoke-tourettes på den sistnämnda varianten.

I sideorder-väg tar vi in pommes frites – både sötpotatis (35 kr) och vanliga med vinägerstänk (40 kr) – samt två tillhörande dipper (15 kr/st). Sötpotatisfritesen är krispiga utav bara helvete och hör till de bästa vi har ätit. Vi får strax förklarat för oss att man köper in dessa från ett holländskt företag. ”Det är så svårt och så tidskrävande att få till dem rätt att vi hade varit tvungna att ta 120 kr/portionen om vi skulle göra dem själva”, heter det.

Detta, och ytterligare ett möte med det gudsförgätna rökextraktet (denna gång i den ena dippen), drar ner betyget ett snäpp. Här kan man lätt göra bättre ifrån sig.

Adress: 
Tärningholmsgatan 3
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-tors 11.30-14.00 & 17-22, fre 11.30-14.00 & 17.00-23.30, lör 12.00-23.30, sön 12-20
Stad: 
Lokal: 
Nyckelord: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.