Casual Street Food

Redaktion 13:24 30 Oct 2014

casualstreetfood.jpg

Hur fräscht känns det egentligen med burgare, fisktacos och lammgrillare i oktober 2014? Not so much.

Men det är faktiskt självförvållat. För i januari i fjol när Casual Street Food öppnade i Kao’s gamla lokaler på Spångatan, öppnade de även den malmöitiska dörren till de senaste årens stora amerikanska street food-mattrend, och resten är historia.

När vi nu, för drygt tjugonde gången sedan öppnandet förra året, sätter oss i baren är det ordet casual i sin svenska direktöversättning tillsammans med ännu en perfekt stekt burgare med sötlök, ost och chipotleketchup som faller oss på läppen. Syftet med Casual Street Food är nämligen inte att glänsa, sticka ut eller överraska. Menyn har knappt förändrats på ett och ett halvt år. Nästan det enda som har tillkommit på den konserverade menyn är hemmakonserverade grönsaker som kan väljas till som tillbehör.

I alla situationer från en bakisburgare och en milkshake en varm sommareftermiddag på uteserveringen, till en spontanburgare med garlic fries en tisdag innan Doc Lounge på Babel. Även  familjefestslördagarna då de stora fönstren får ett extra isoleringslager av kravlande bebisar som tillsammans med sina hipsterföräldrar frossar i fisktacos som om det voro lördagsgodis, är Casual Street Food helt enkelt fantastiskt. Vegburgaren på svarta bönor, champinjoner och solroskärnor är en vattendelare, vissa älskar den, andra inte. Men vi håller fast vid att det är Malmös bästa vegoburgare.

Det enda som känns lite meckigt är beställningen i kassan och de begränsade antal platserna, samt en viss oflexibilitet i att inte kunna ringa och förbeställa burgare att hämta upp. Samt att restaurangen faktiskt gärna får variera sin varierade casual-burgare lite oftare. Men det är petitesser.

Det sägs att det enda konstanta är förändring. I fallet med Casual Street Food vill vi dock slå ett slag på den ärkekonservativa trumman. Låt det nu bara vara såhär. Varför ändra på ett vinnande recept? Byns bästa burgare bör bevaras!

 

Adress: 
Spångatan 32a i Malmö
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–tors 11.30–14.30 & 17.00–21.30, fre 11.30–22.00, lör 12–22, sön 12.00–16.30.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!