Titti Qvarnström. Bild: Press

Titti Qvarnström lämnar Bloom – planerar öppna eget i Malmö

10:39 9 Jun 2017

Michelinkocken säger upp sig efter 8 år på jobbet.

Kokboksaktuella Titti Qvarnström uppges lämna enstjärniga Bloom in the Park till hösten. Enligt Sydsvenskan, som breakade nyheten, kommer Qvarnström att stanna kvar sommaren ut för att sedan satsa på sitt food camp-projekt i Mittskåne.

– Det har blivit dags för mig att gå vidare med nya utmaningar och jag känner att jag är färdig med Bloom in the Park. Jag har tagit det så långt det går i den form och under de förutsättningar som finns där just nu med de starka krafter som leder restaurangen, berättar Titti Qvarnström för Sydsvenskans Dygnet Runt.

2015 skrev Titti Qvarnström in sig i den svenska kroghistorien när hon blev den första kvinnliga kocken att belönas med en Michelinstjärna. Både innan och efter detta har hon synts till i många mediala sammanhang, inte sällan för att sprida sitt arbete med hållbar matlagning. Ändå tycks där ligga någonting som skaver. Notera bara ordvalet när Sydsvenskans reporter frågar henne hur det känns att ha bestämt sig för att lämna Bloom in the Park:

– Det känns spännande och jag ser mycket fram emot att kunna gå ”all in”. Även om jag kunnat utveckla min matlagning på Bloom in the Park, så har jag varit begränsad eftersom vi är flera partners med starka viljor. Jag ser fram emot att kunna göra något där jag har full kontroll och kan kommunicera mina tankar ut mot gästen. Det miljöarbete jag gjort på Bloom in the Park har jag exempelvis inte kunnat kommunicera.

Roligt nog verkar Titti Qvarnström ha siktet inställt på att ha öppna en egen restaurang framöver. I intervjun med Sydsvenskan avslöjar hon att just nu letar efter en lämplig lokal i Malmö.

– Jag kommer att utveckla ett nytt restaurangkoncept med jordnära, hållbar, transparent och lokal matlagning i centrum, berättar hon.

Här kan du läsa hela Sydsvenskans intervju. Läs även: "5 kokböcker att se fram emot 2017"

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Riket

Förväntningarna på stället, som ägs och drivs av de före detta kockarna från Tempo, är skyhöga.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!