5 kokböcker att se fram emot under 2017

12:52 17 Jan 2017

Bered plats i köket åt lite ny matlektyr.

Under 2017 kommer det, precis som alla andra år, att släppas en uppsjö av spännande kokböcker. För att göra valet lite lättare har vi satt samman en lista på fem släpp vi tycker att ni ska hålla ett extra öga på framöver.

1. Malmö Cooking av Titti Qvarnström
Ett projekt vi var pepp på redan i höstas. Sveriges första kvinnliga Michelin-kock släpper bok om mat-Malmö, med allt vad det innebär. Svamplaboratorium, fermenteringsskola, skånska vinodlare, udda grönsaksodlare och en hel massa mer. Skrivs ihop med den alltid lika initierade matskribenten/copywritern Karin Ericson. Utkommer troligtvis i april eller maj.

2. F*ck, That's Delicious: An Annotated Guide to Eating Well av Action Bronson
I år är det hög tid för rapparen, programledaren och matfanatikern Action Bronson att kokboksdebutera. Den albanskättade gourmanden har skapat sig en trogen fanskara med webbserien F*ck, That's Delicious, i vilken han reser jorden runt och lever gott ihop med sina sidekicks Meyhem Lauren (svinrolig), Big Body Bes (svinrolig) och Alchemist (torr som fnöske). Utkommer någon gång i höst.

3. Killmaterskan av Linnea Wikblad
Till vardags programledare i P3, på fritiden entusiasmerande (förlåt för svenska språkets kanske äckligaste ord) hobbykock. Blandar, enligt förlaget Rabén & Sjögren, "humor med en mix av både lätta och avancerade recept där läsaren själv får utrymme att testa sig fram." Om boken bara är hälften så bra som hennes Instagramkonto (@killmaterskan) kommer det här att bli en omedelbar succé. Utkommer i maj.

4. Gröna burgare av Martin Nordin
Från en Instagram-darling till en annan. Få i flödet kan få hemlagad mat att framstå som lika rolig och inspirerande som reklamaren Martin Nordin. Hans kokboksdebut består av 30 vegetariska burgare och tillbehör som garanterat kommer att göra underverk för din relation till denna annars så tätt köttförknippade snabbmatsrätt. Utkommer i mars.

5. Nya nordiska köket av Margareta Schildt Landgren
Vad är det egentligen som har gjort vår region till en globalt uttalad matdestination på senare år? I denna nyutgåva av Nya nordiska köket tar Margareta Schildt Landgren bland annat tempen på Noma-medgrundaren Claus Meyer, går på promenad med vildörtsexperten Roland Rittman och besöker ishotellet i Jukkasjärvi. Utkommer i oktober.

Har vi råkat missa några uppenbara nuggets i årets kokboksdjungel? Påpeka gärna det i kommentarsfältet här nedan i så fall.

Läs även: "Två gamla Darling-skribenter startar vegetarisk matpodcast"

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Signum

Det är en snårig väg att färdas för att ta sig till Thomas Sjögrens nya restaurang. Men det är det värt.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!