Shamiat växlar upp – flyttar till större lokal

11:45 22 Nov 2016

Den syriska succékrogen Shamiat byter Södra Skolgatan mot Södra Förstadsgatan.

Under midsommarhelgen brann det, som nog många vet, på Shamiat. Sedan dess har vår syriska favorit fått stänga igen helt för att kunna genomföra det omfattande renoveringsarbetet. Tanken var egentligen att öppna åter nu i november/december, men nu har ägaren Maurice Salloum andra planer.

Igår avslöjade nämligen Sydsvenskans Dygnet Runt att Salloum och hans Shamiat ska byta lokal. Därmed uteblir återöppningen på Södra Skolgatan. Istället dröjer det ytterligare ett par månader, innan Maurice Salloum sedan slår upp portarna till nya Shamiat på Södra Förstadsgatan 78.

Den nya lokalen, som tidigare tillhörde Nordea, är hela 570 kvadratmeter stor och ligger precis intill Triangelns kötthandel.

– Det är vår hyresvärd Heimstaden som kom med förslaget om att flytta och det passade oss bra eftersom vi behövde större lokal. Många gäster fick inte plats i den förra lokalen, men nu blir det mer plats, säger Georgina Shalhoub från Shamiat till Sydsvenskan.
 
Nya Shamiat förväntas öppna någon gång i januari eller februari, lite beroende på hur det går med bygglov och andra tillstånd.
 
Läs även: "KROGRECENSION: Damaskus"

 

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.