Foto: Pierre Björk.

Pophouse köper Perfect Day

10:27 10 Aug 2021

Ambitionen är att bli en europeisk marknadsledare inom podcastinnehåll.

Pophouse uppköp av Perfect Day är bolagets första sådana inom ljud och kreativt innehåll, där fler satsningar kan väntas framöver. Sedan tidigare äger Pophouse bland annat Cirkus, ABBA-museet och det digitala kulturcentret Space som öppnar i november.

Per Sundin som tidigare var vd för Universal Music i Norden är sedan 2019 vd för Pophouse.
– Perfect Day har en enastående position på en marknad i exploderande tillväxt. De har testat sig fram till ett recept som verkligen fungerar för att generera nya lyssnarsuccéer och sedan kommersialisera dessa, säger Per Sundin.

I sin tidigare roll på Universal Music signade Per Sundin bland annat Avicii och var den förste skivbolagsdirektören att samarbeta med Spotify. Universal Music äger även en del av bolaget Pophouse. 

Perfect Day har under 2021 gjort en turnaround efter ett par turbulenta år. Genom poddar som Alex & Sigge, Ursäkta och Fredagspodden är bolaget en av de ledande inom innehåll på podcastmarknaden.
– Affären ger oss verktyg att utveckla Perfect Day till nya höjder. Vi kunde inte ha hittat en bättre partner bland det stora antal intressenter som har visat intresse. Pophouse bidrar inte bara med kapital utan också med unik erfarenhet inom kreativitet, populärkultur, finans och management. Att ha med sig dem känns enormt inspirerande när vi nu ska skala upp verksamheten, säger Hannah Widell, styrelseordförande i Perfect Day.

Läs även: Hannah & Amanda: "Vi är superkänsliga och lättkränkta".

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!