Avicii får ett eget museum

Redaktion 13:02 10 Jun 2020

Gänget bakom ABBA the Museum skapar en interaktiv mötesplats för att hylla Tim Bergling. 

Avicii Experience som öppnar lagom till sommaren 2021 blir en interaktiv utställning där besökarna får följa med på Tims väg från tillbakadragen musiknörd till internationell superstjärna. I museumet som kommer att ligga i det femte Hötorgshuset kommer man kunna lyssna på såväl utgiven som outgiven musik, ta del av bilder och video samt personliga tillhörigheter.

Bakom satsningen ligger bland annat Pophouse Entertainment Group vars vd Per Sundin själv samarbetat med Avicii under många år. 
– 
Avicii förändrade modern dansmusik och ledde en banbrytande revolution av EDM-scenen. Han blev en av de mest inflytelserika producenterna, artisterna och låtskrivarna i vår tid.

Avicii Experience är en del av SPACE, ett center för digital kultur och Europas största permanenta e-sport- och gaming-arena, som kommer att slå upp portarna under 2021.

Pophouse Entertainment Group grundades av Björn Ulvaeus och Conni Jonsson. Företagsgruppen äger och driver ABBA the Museum, Pop House Hotel, Cirkus, Hasselbacken och Space.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!