Markus Krunegård startar ännu ett band

15:52 30 Sep 2020

Prinsen av Peking har ett nytt järn i elden.

Markus Krunegård har gjort musik i många konstellationer. Utöver sin solokarriär har han medverkat i banden Hets, Laakso, Pello Revolvers, We are Serenades och BC Unidos. Nu har han startat ett nytt band tillsammans med Jari Haapalainen. Det heter Walking Baß och på fredag släpper de sin första singel Afraid of Heights.

Hur många band tänker du bilda innan du dör egentligen?
– Ja, det finns visst ingen bortre gräns för det där. Döden är ju en bra deadline att ha i tankarna, bättre att göra än inte liksom. Plus att jag tycker att det är ett bra och givande sätt att umgås med folk jag gillar. Att göra musik alltså, och drömma tillsammans.

Vad gör Walking Baß för musik?
– Det finns inga regler, det är fri lek in i något vi inte har gjort innan. Men det är popmusik.

Hur känner du och Jari Haapalainen varandra?
– Vi har känt varandra så länge jag har bott i Stockholm. Vi sågs i en toakö, han tipsade Luger om oss i Laakso och sedan producerade han alla våra skivor och jag körade på allt han gjorde, typ så. Vi är också varandras resesällskap. Vi har har varit på massa platser, promenerat och pratat om att göra musik tillsammans. Innan covidhelvetet drog igång var vi i Aten och promenerade och pratade om att göra musik igen. Av någon anledning gjorde vi verklighet av pratandet den här gången. Om man skulle forska i det är vi nog släkt via Tornedalen också, men den dörren har vi inte öppnat än.

Hur var det på Grå gåsen?
– Tack bra, vi får se hur den som klipper väljer att klippa ihop det bara. Blir jag den tysta mystiska, gråtande clownen eller fyllot? Det är upp till någon annan.

När kommer din nya soloskiva?
– Det kommer ny musik nästa år. Första singeln kommer åttonde januari, är det sagt. 

Läs även: Markus Krunegård: Utbrändheten var det bästa som hänt mig och BC Unidos första intervju någonsin

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!