Foto: Julia Dansarie.

Här är vinnarna av Nöjesguidens Stockholmspris 2018

Redaktion 22:00 15 Dec 2018

På lördagen delades Stockholmspriset ut under festliga former på Norra Latin. Här är vinnarna.

Bar: Wollmar
I april köpte Ersin Pulat och hans företag Para Invest AB Restaurang Wollmar. När de tog över ägandeskapet bestämde de sig snabbt för att inte förändra någonting. Och varför fixa det om det inte är trasigt? Wollmars fortsätter att vara ett hemtrevligt vattenhål för allt från unga mediemänniskor med dålig självkänsla till rutinerade stammisar som absolut inte jobbar med media. På Wollmars är alla välkomna.

Nöjesförbättrare: Christopher Garplind
Han har inte bara lyckats göra Tankesmedjan roligt igen, han lyckades även att göra ett vidrigt valår som detta lite ljusare och betydligt roligare när han roastade samtliga partiledare i Morgonpasset. Christopher Garplind har förmodligen alltid varit “den roliga killen”, men det är inte först nu vi fattat hur rolig en rolig kille faktiskt kan vara. 

Musik: Off The Meds
Kvartetten bestående av Adrian Lux, Carli Löf, Kamohelo Khoaripe och Måns Glaeser har under kort tid lyckats häpna Stockholms dansscen. Med sin unika musik och förmåga att få med sig publiken har dom fyllt dansgolv efter dansgolv. Om det är någon gång man själv blir sugen att också starta ett modernt pojkband med en galen mc som står på båset med en mikrofon i handen är det när man dansar till tonerna av Off The Meds. 

Scen: Yung Lean
Konceptet “danskonsert” fick ett varmt mottagande när Yung Lean gick ihop med koreografen Eleanor Bauer och skapade Near. Den ikoniska, ledsna musiken tillsammans med dansarna från Cullbergbaletten bjuder in till en surrealistisk och oemotståndlig drömvärld.

Mode: Selam Fessahaye
Selam Fessahaye fick resten av Modesverige att blekna när hon gjorde premiär på Stockholm Fashion Week i höstas. Kakan Hermansson beskrev visningen som "den största modeupplevelsen på år och dar" och Kakan må förvisso vara en tvivelaktig modeexpert, men vi stämmer mer än gärna in i hyllningskören.  

Krog: L'Avventura
Det satt mycket historia, på gott och ont, i lokalerna på Sveavägen när krögaren Karl Ljung tog över dem. Och som han har förvaltat den sedan dess. Den gamla biografen har fått behålla sina tidstypiska drag, men förgyllts med en modern italienare som levererar på konstant urhög nivå sett till såväl service som gastronomi. L'Avventura är krogen man aldrig vill gå hem ifrån.

Klubb: Klara Radio
Med internationella förebilder så som Red Light Radio i Amsterdam, NTS i London, The Lot Radio i New York och La Mantega Radio i São Paulo, tog Klara Radio konceptet radio som en plattform och mötesplats till Stockholm. Ett gammalt biljettbås på Petter Stordalens omtalade takpark vid Brunkebergstorg förvandlades till radiostudio, och resten är modern historia. 

Media: Della Q
I höstas meddelade Lilla Drevet att de skulle ta en lång paus. Hade det hänt förra året hade ingen människa i Stockholms innerstad vetat vad de skulle tycka om någonting längre. Men eftersom Della Q har gjort entré på podcastscenen har ingen det problemet. Anna Björklund, Bianca Meyer och Moa Wallin gör Sveriges roligaste podcast just nu. Är det ens någon som har märkt att Lilla Drevet är borta? 

Film/tv: Cherrie – Ut ur mörkret
I en tid av självupptagna influencers och ångesttriggande content påminner Cherrie oss om vad som betyder något på riktigt. Kanske är det hon som så småningom leder oss alla ut ur mörkret.

Text: Jonas Hassen Khemiri 
Det är få som, när de ligger sömnlösa och vill skriva av sig lite, skriver en text som lyckas beröra (nästan) ett helt land. Jonas Hassen Khemiri har ordets gåva och han slösar inte bort den. 

Galan leddes av Edvin Törnblom och Johanna Nordström. Här hittar du samtliga nominerade.

Läs även: "De bästa ögonblicken från Stockholmspriset 2018"

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!