Foto: Julia Dansarie.

De bästa ögonblicken från Stockholmspriset 2018

09:13 17 Dec 2018

Hampus Jarlbos arga sms, Della Q:s tacktal och Wollmars-ägarens stolthet. Frasse Levinsson summerar de bästa ögonblicken från Stockholmspriset 2018.


Strobaeks uppträdande


Det var nog ingen som lämnades oberörd av den oerhört charmige 16-åringen Petter Ströbaek och hans framförande av den egenskrivna låten Rålis. ”Du blir våt av mina repliker” sjunger han i låten och efter att ha sett honom på scen vet jag att han aldrig kommer ha problem med att få ligga. (Får man skriva så om en 16-åring?)


Hampus Jarlbo

Kort efter att konferenciererna Johanna Nordström och Edvin Törnblom skämtat om att galans huvudsponsor Hampus Jarlbo tyvärr inte kunde komma eftersom att han är upptagen med att bli skendränkt i en förort till Krakow fick min kompis ett sms från en vansinnig Hampus Jarlbo som på något sätt nåtts av detta.


Della Q:s tacktal

Bianca Meyers tacktal när hon och Moa Wallin gick upp på scenen för att ta emot Della Q:s pris i kategorin Årets media bestod endast av meningen ”Är det inte dags att mygga av Jonas Hassen Khemiri (som vann pris för årets text) snart?”. Enligt mig var det det roligaste som hände på hela galan. Det påminde mig om när Popsicle sa att de hoppas att Arvingarna dör i en tragisk bilolycka i sitt tacktal på Grammisgalan 1992.


Wollmars-ägarens stolthet


Det var så fint att se hur mycket det betydde för Wollmars ägare Ersin Pulat att Wollmars utsågs till årets bar. Han firade vinsten med att lägga ut inte mindre än tre bilder på diplomet på Wollmars Instagramkonto.


Parfymstölden
När Clara Popenoe Thor från Södra Latins skoltidning Latin Lover skulle dela ut pris till Jonas Hassen Khemiri fick hon en parfym av Edvin Törnblom. Det var tänkt att hon skulle ge parfymen till Khemiri, men hon utgick från att den var till henne och stoppade den i egen ficka. Jag älskar hennes självförtroende. På scenen frågade hon dessutom Jonas Hassen Khemiri om han kunde twerka, men hon sa det tyvärr inte i mikrofonen så det hördes inte.

Men det är inte slut än. När Amy Diamond-podden uppmärksammade att en elev på gymnasieskolan Vrg Djursholm gick runt på skolan och frågade olika elever vilka andra elever de skulle kunna tänka sig att ligga med och att detta blivit en smärre viral succé på Youtube resulterade det i att rektorn tvingade honom att sluta med det. Då tog vi ett av de mest omdömeslösa besluten vi tagit på senare tid och frågade killen med det oklädsamt bra självförtroendet om han ville göra Youtube-content från Stockholmspriset istället. Det ville han och hans kompanjoner, som kallar sig Vrgs Intervjusällskap. Nu väntar vi med spänning på att de ska klippa färdigt videon på när de intervjuar våra gäster.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!