Foto: Daniel Stigefelt.

Här är de första artisterna till Åre Sessions 2023

08:37 6 Dec 2022

Åre Sessions återvänder lagom till Valborg 2023 – här är de första artisterna som är klara för vårens upplaga.

Den kombinerade skid- och musikfestivalen Åre Sessions kommer tillbaka till Åre för sin femte upplaga. Mellan den 28 april till den 1 maj 2023 angör delar av landets artistelit fjällvärlden. Bland de första namnen hittar vi Daniela Rathana, Sarah Klang samt Sara Parkman.

Det var 2017 som ett nytt tillskott på den svenska festivalkartan ploppade upp. Efter två på grund av pandemin inställda år återvände man i våras och var då en av de första festivalerna i landet att åter öppna dörrarna för publik igen. Precis som tidigare år var då boendealternativen i byn helt fullbokade och i tre dagar kunde festivalbesökarna festa ut det sista av säsongen med hjälp av musik, utförsåkning och natur i världsklass.

 

 "En riktigt stark förstafemma"

 

I december släpptes de första fem artisterna till 2023 års program. Dessa utgörs av Så Mycket Bättre-aktuella Daniela Rathana, storfavoriten Sarah Klang, folkmusikern Sara Parkman, den internationellt hyllade dans/electro-duon Gidge samt TikTok-hajpen Bell.
– Det känns helt fantastiskt att återigen få välkomna både bybor och inresta skid- och musikfantaster till Åre Sessions, och att redan nu kunna dela med oss av de första artisterna. En riktigt stark förstafemma med bland det bästa landet har att erbjuda på en festivalscen, säger Liza Nilsson från arrangören Luger.

Precis som tidigare år gäller SkiPasset som festivalbiljett – ett upplägg som manifesterar festivalens själva själ och DNA; att kombinera dagar i backen med fantastiska konsertupplevelser på kvällen. Bakom Åre Sessions står förutom Luger och medarrangören Norrlands Ljus Alkoholfri även ett kollektiv bestående av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans har dragit ut ramarna för en helt ny typ av festival. 

Festivalen kommer att göra nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i byn – från platser i själva skidbacken till den stora arenan på Holiday Club. Den fullständiga lineupen kommer innehålla ett tjugotal namn, klubbar och DJ:s med fokus på det bästa från landets, Nordens och Europas musikscen just nu. Förutom musikprogrammet innehåller festivalen även andra aktiviteter såsom toppturer, freeride sessions och yoga.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar