Foto: Ronny Karlsson/Beernews.

Great Brands tycker att livet är för kort för att dricka dålig öl

15:05 23 Nov 2017

Inte helt gröna i branschen utan Great Brands har i snart tio år sett till att sprida budskapet om craft beer, främst från USA men även från Storbritannien. Nöjesguiden har pratat med Jörgen "Jugge" Hasselqvist som är marknadsansvarig.

Jörgen insåg att han ville arbeta med öl under sent 80-tal när han började på krogen men då även efter att ha rest en del och druckit fantastiska öl som då inte fanns i Sverige. Det är däremot inte helt lätt för mikrobryggerierna att överleva idag.
–  Konsumenten idag är oerhört medveten och aktiv så dåligt arrangerade mässor slås ut naturligt.

Och det gör även bryggerier som inte levererar kvalitet. Hantverket måste båda synas och smakas, det har blivit en tendens att det blir för mycket gimmick. En ”bra” öl är just ett gediget hantverk.
–  Nöjesguidens Ölmässa är ett perfekt forum att synas i när den nya ölvärlden ser ut som den gör, med nyfikna gäster som letar nyheter!

Han nämner att gäster och konsumenter är nyfikna på nya smaker som tar en bort från industrilagerträsket där allt smakar likadant, och Jörgen säger att livet är för kort för att dricka dålig öl, så att besöka en ölmässa handlar om att vidga sina vyer. Under höst & vinter dricker han mer mörkt öl så klassikern Yeti Imperial Stout eller Ellie´s Brown Ale blir det då. Annars föredrar Jörgen en klassisk pilsner som Pickla Pils från Nynäs, men oftast en Modus Hoperandi IPA eller Oskar Blues IPA. 

När vi frågar vad nästa stora öltrend kommer bli får vi svaret.
– Experimenterandet kommer fortsätta men det känns som att pendeln samtidigt svingar tillbaka mot de mer traditionella ölstilarna och just hantverket.

Jörgen tror att det finns en risk att marknaden är mättad och att en ölmässa måste leverera kvalité, under hela arrangemanget.

Läs även: Gotlands Bryggerier dödförklarar ordet mikrobryggeri.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Eatnam

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Kanske har den nu brutits.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!