Foto: Thomas Wal.

Göteborgs bästa ölbarer

12:12 19 Oct 2015

En halvdan stor stark kan du få på varenda krog i stan, men var ska du gå när du är sugen på en lite roligare bärs? Vi listar tio göteborgska barer som på bästa sätt värnar ditt ölintresse.

1. The Rover
Andra Långgatan 12
Denna superklassiker utmanar troget dina smaklökar, år efter år. The Rover hade stort ölsortiment långt innan dina hipstrigaste kompisar upptäckte IPA:n och bestämde sig för att mikrobryggerier var grejen.

2. Brewers Beer Bar
Tredje Långgatan 8
Brewers har förstås inte bara vad som påstås vara Göteborgs bästa pizzor, utan också ett imponerande ölutbud. Ölen som finns på fat byts ut mest hela tiden, och har du riktigt flyt kan du kanske få plats på en provning. Här finns något för såväl novisen som supernörden.

3. Steampunk Bar
Kungsgatan 7A
Att Göteborg har en bar helt tillägnad steampunken kan inte göra en annat än lycklig, men det är mer till det här stället än kul inredning och goggles. Till exempel har de tap take overs och storflasköppningar på löpande band. Håll koll på deras FB-sida!

4. Haket
Första Långgatan 32
Denna Första Lång-krog är lika delar synthig bar med föredömligt tydlig HBTQ-vänlig inställning och mekka för den som vill dricka rolig öl. Till exempel har de 350 olika bara på flaska.

5. Ölrepubliken
Kronhusgatan 2B
Vid något bortglömda, men väldigt fina, området kring Kronhusbodarna ligger Ölrepubliken. Här finns 30 kranar och nästan varje vecka erbjuds öppna provningar. Dessutom är det ett av få nördiga ställen som öppet säger att det också är helt okej att komma förbi och bara dricka en “vanlig öl”. Dina mindre äventyrliga dryckeskompanjoner är alltså också de välkomna.

6. Thörnströms Kök
Teknologgatan 3
Definitivt inte ett ställe man glider förbi på en bärs bara sådär, men Thörnströms är såpass bra på att kombinera öl med fine dining att de vann Årets ölupplevelse på senaste White Guide-galan.

7. Brewdog Bar
Kungsgatan 10B
Göteborgsfillialen är Brewdogs tredje bar i Sverige, och enligt deras hemsida har "Sweden’s most relaxed, inventive city been a perfect fit for Brewdog since day one”. Vi göteborgare är inte direkt svårflörtade, så bara den meningen säkrar en plats på den här listan. Skoja bara, utbudet är ever-changing och väl tilltaget och det är förstås det som säljer stället.

8. Ölstugan Tullen
I rasande takt har Tullen smällt upp fem ställen i Göteborg, och på så sätt förbättrat livet för ölälskare från Kville till Johanneberg. Att du, utöver mängder av ölsorter, kan få dig en maträtt för hundra spänn här, gör förstås inte saken sämre.

9. Flying Barrel
Kristinelundsgatan 3
Vill du dricka din finöl i superklassisk pubmiljö, komplett med sport på TV och närhet till Avenyn, är Flying Barrel ditt ställe. Här skryter man med över 120 sorters öl, så ge dig inte på att smaka på alla vid ett och samma tillfälle.

10. 3 Små Rum
Kristinelundsgatan 4
Om Ölrepubliken välkomnar även de som vill dricka stöl, har 3 Små Rum rakt motsatt inställning. Don’t ask for blask står det på deras hemsida, och det finns till och med de som påstått att de blivit hotade med utslängning efter att ha yttrat raden “en stor stark, tack”. Hur som helst, ölutbudet går definitivt inte att diskutera med och håller du dig till reglerna lär du kunna hitta ett gäng nya favoriter.


Läs också: Göteborgs bästa bakismat och Göteborgs bästa cocktailbarer.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.