Göteborgs bästa cocktailbarer

15:46 27 Apr 2015


Foto: Stranger X Stranger.

En riktigt bra cocktail ligger ungefär lika nära din kvart-i-tre-på-klubben-grogg, som Törley och Dom Pérignon. Här är åtta ställen du bör styra stegen mot om du vill bränna drinkpengarna på nåt godare.

1. Stranger X Stranger
Kungstorget 14
Precis till vänster om Tranquilo ligger en liten trappa. Nedanför den trappan finns en dörr och innanför den dörren ligger Stranger X Stranger. Ring på klockan och hitta dina nya spritiga favoriter.

2. Restaurang Familjen
Arkivgatan 7
Precis off Avenyn ligger Familjen som blivit ett säkert kort när det kommer till såväl käk som dryck. Här kan du till exempel bota bakfyllan med en bacon-Bloody Mary.

3. Drinks 20
Södra Vägen 20
Göteborgarnas självutnämnda “trädgårdsvardagsrum” serverar högkvalitativa cocktails i smärtsamt somrig miljö.

4. Grill Del Mundo
Kungsportsplatsen 1
På Bröderna Ingebers nya ställe är drycken, inte helt oväntat, precis lika viktig som maten. När Grill Del Mundo öppnar sin takterrass är det lika bra att du parkerar ditt ass där, och sen stannar du hela sommaren.


Liebling på Kungstorget. Foto: Thomas Wal.


5. Liebling
Kungstorget 11
Kungstorget är, otippat nog, inget givet barhängs-område, men trots det kommer närmar sig Liebling så sakta göteborgarnas hjärta. Med tanke på att de bjuder på bra mat, goda cocktails och magiskt uteserveringsläge är det förstås inte konstigt.

6. Cuckoo’s Nest Bar
Lindholmspiren 4
I baren på Radisson Blu Riverside finns vad som antagligen är Göteborgs största gin-samling. Den är så stor att vi inte rekommenderar att prova sig igenom hela. Åtminstone inte på en och samma kväll.

7. Barabicu
Rosenlundsgatan 4

Har du tröttnat på att dina förfester består av ljummen lager och Spotifykrig? Barabicu erbjuder ett mycket bättre alternativ. How about riktigt goda dranks och dj som väljer musiken åt dig?

8. Avalon
Kungstorget 9
Rakt över gatan från Liebling ligger den moderna Göteborgsklassikern Avalon. White Guide har vid ett flertal tillfällen hyllat hotellets bardel, så oroa dig inte – du är i säkra händer.

Läs också: Här är Göteborgs bästa uteserveringar och Så lång tid tar din drink att göra.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Ilse Grøn Krog

Inklämt på långsidan av biografen Kaparen, vid Stigbergstorget, vätter krogen med uteservering mot Sjöfartsmuseets uppdaterade förträdgård.

Signum

Det är en snårig väg att färdas för att ta sig till Thomas Sjögrens nya restaurang. Men det är det värt.