Göteborgs bästa bakismat

20:31 27 Mar 2015

Kraków. Foto: Thomas Wal.

Det enda som egentligen är bra med dagen efter kvällen före, är att man får äta mat på ett sätt som vanligtvis är förunnat nioåringar med feber. Här är tio göteborgska ställen som kommer göra din bakfylla lite mindre smärtsam.


1. Café Skogen
Slottsskogsgatan 53, lör 9–14.30, sön 10–14.30
Alla vet att ägg och bacon är balsam för själen. Just därför kommer den som orkar upp innan klassiska arbetarfiket Café Skogen stänger vid 14.30 bli rikligt belönad. Ser pyttipannan till att kroppsarbetare tar sig genom dagen, ska du nog se att den har samma effekt på dig.

2. Saray
Alekärrsgatan 8-10, lör–sön 10–22
Om Håkan Hellström lyckades skaffa sig en kompis som lyckades skaffa sig en kompis med en bil, så borde du också kunna göra det. Saray ligger avigt till, närmare bestämt granne med Willys Gamlestan, du vet där vid ÖB och Orienthuset, men är väl värt resan. Kolgrillat, röror, vinbladsdolmar och bröd, och plötsligt är du människa igen.

3. Panorama Hotell
Eklandagatan 51-53, sön 12–15
Brunch finns ju inte bara för att medelålders människor ska få dricka rosé till frukost, utan också för att bakismonster ska slippa välja vad de vill äta. Stans bästa buffé står något otippade Panorama Hotell för.

4. The Barn
Kyrkogatan 11, lör 14–01, sön 14–02
Visst är storytelling-grejen om en lada på Schlätta lite fånig, men det kommer du inte bry dig om när din burgare placeras framför dig. Sötpotatispommes och tryffelmajo till, och plötsligt kan du tänka dig att flytta till den där ladan i utbyte mot ytterligare en tugga.

5. Kraków
Karl Gustavsgatan 28, lör 17–24
Om panerad ost och gryta serverad i limpa är bra bakfyllekäk? No shit, Sherlock. Så bra att det kan vara värt att vänta ända till fem-tiden när Kraków öppnar. Ett stort minus är förstås att de inte öppnar alls på söndagar, men då fungerar Gyllene Prag som ett alternativ.

6. Vi Viet
Erik Dahlbergsgatan 20, lör 12–22, sön 12–21
De som inte vet att nudelsoppa botar såväl bakfylleångest som huvudvärk från helvetet har uppenbarligen aldrig ätit på Vi Viet dagen efter en utekväll. Det är något med vietnamesisk pho som gör att man känner sig omhändertagen, som en kram för en sliten själ. Och let’s face it, det är precis vad du behöver.

7. Ceviche – Taste of Peru
Gustaf Dalénsgatan 2, lör 11–16
Nej, Kvilles Saluhall är inte all gigantisk ljuskrona och no jättegod mat. På övervåningen hittar du bland annat ett ställe som serverar en maträtt som en hel nation påstår botar bakfylla. Peruanerna menar att ceviche är det enda som hjälper, och vilka är vi att ifrågasätta? Kombinationen gott, fräscht och starkt kommer definitivt inte få dig att må sämre.

8. Meat Free Sundays
Röda Sten, sön 12–16
Du stoppade i dig så sjukt mycket skit igår, att det är bäst att du äter något vettigt idag. Typ vegetarisk mat hämtad från Irak och medelhavsområdet. Röda Stens köttfria söndagar är ett självklart val för alla medvetna majornabor, så se till att boka bord. Dina ben kommer definitivt inte bära genom hela mastodont-kön.

9. Brewers Beer Bar
Tredje Långgatan 8, lör 16–01, sön 17–22
En utmärkt plats för en återställare förstås, men också maten kommer göra ditt liv lite lättare. Räddningen stavas surdegspizzor, toppad med saker som kommer få dig att dräggla. Berätta bara inte för OnlinePizza om vad Brewers Beer Bar håller på med, för då kommer de bombhota stället lagom till söndag morgon. Varje vecka.

10. GourmetKorv Nordstan
Postgatan 26-32, lör 10–18, sön 12–18 (restaurangen på Södra Larmgatan, lör 11–16)
Det är uppenbarligen tjänstefel att tipsa om ett ställe i Nordstan. Helvetet på jorden är fruktansvärt för alla, men för det extrakänsliga bakfyllot är det förstås mycket, mycket värre. GourmetKorv är dock värt skärseldens prövningar, och efter lite surkål, korv och potatismos  lär du hålla med. Nu kan du komma på ett eget skämt på temat korvfest, om du vill.

Bubblare: Bloody Marys på Familjen, pimpad fryspizza, Mossens Pizzeria.

Läs också: här är Göteborg, Stockholm och Malmös bästa budgetkrogar.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.