Frasses Åre Sessions-recap

10:39 30 Apr 2018

VM i namedropping när Frasse Levinsson summerar sin vistelse på Åre Sessions.

Dag 1

Festivalens första dag började med att vår fotograf Adrian Pehrson klagade på att jag hade både slagit och försökt skeda honom i sömnen på vårt hotellrum på Holiday Club. Sedan gick jag över till Hotell Åregården för att intervjua Joel Ighe till nästa nummer av Nöjesguiden. Vi pratade om att han ska släppa en singel, hans nyktra år, hans nya solglasögonkollektion och Avicii. Men också om hans låga självkänsla och hur han vet vilka som är hans riktiga vänner. Efter intervjun sa jag att jag skulle gå och köpa cola.
– Kola eller Coca-Cola? frågade falafel-Emma.

Därefter var det dags för mig att ta mig upp till restaurang 720 där vi arrangerade våra dagsfester under festivalen. Det kommer ta lång tid för mig att förlåta Pelle för hur min väg dit blev. Han sa nämligen att det smidigaste sättet att ta sig dit var att åka "Vm:8an", en lift som man kan åka utan att ha skidor på sig. Vad han däremot inte berättade var att efter Vm:8an väntade en kilometer gång mitt i skidbacken. Det fick jag veta av en skoterförare som svarade "du borde nog ha skidor på dig" när jag frågade hur man lättast tar sig till 720 till fots. När jag väl kom fram var mina låga Eytys fyllda till bredden av smält snö, vilket innebar att jag inledningsvis fick festa i strumplästen.

Efter festen fick jag i alla fall åka snöskoter ner och ta den obligatoriska snöskoter-Instagram storyn. Sedan åt jag en ölpizza från 800 grader innan jag och vår Göteborgsredaktör Felicia gick på Maja Francis hemliga spelning inuti en kabinlift. På vägen upp till toppen dj:ade Aron McFaul. Jag, Felicia och Arons flickvän Mita dansade loss. När vi efter någon halvtimme tittade omkring oss insåg vi att vi var de enda som gjorde det.


 

På kvällen såg jag bara två spelningar, Säkert! och Sibille Attar, innan jag gick upp till Norrlands Gulds fest i svit 302 på Holiday Club. Där träffade jag, precis som förra året, Josefina Hillman. Vi kastade oss in i en kram och ramlade in i en vägg. Det är omöjligt att träffa Josefina utan att bli glad. När festen var slut och lamporna tändes gick jag tillbaks till mitt hotellrum och sköt isär sängarna lite extra så att Adrian skulle slippa bli ofredad en gång till.

Dag 2

Dag två hade jag lärt mig att man aldrig ska lita på Pelle Tamleht och tog därför skotern upp till 720. På vår dagsfest dj:ade Hanapee, Aron McFaul, Emilie Roslund och android-Mona. Vi hade inte lika tur med vädret som under dagen dag ett. Mot slutet blev det något så in åt helvete kallt. På kvällen gjorde jag ännu en intervju. Den här gången med Vacation Forever, som ska pryda omslaget till ett av sommarens nummer. Sedan gick jag, Peyvand och Felicia på Joels spa-fest. Förra året var Joel sur på mig för att han hade fått för få ölbiljetter på Nöjesguidens fest när jag just hade gett honom en bunt med kanske 20 stycken. På Joels fest i år fick man nöja sig med en drinkbiljett per person. Outrageous!!!

Efteråt gick vi och såg Studio Barnhus på Creperiet. Det blev min tredje och sista spelning på hela festivalen. Även den här kvällen avslutades på svit 302, där i princip hela Stockholm var. Men eftersom Joel och Aron stod bakom dj-båset avslutades allting med ett Håkan Hellström-medley och stark Göteborgs-feeling.Läs Felicias recap av Åre Sessions här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!