Foto: Adrian Pehrson.

Felicias Åre Sessions-recap

10:47 30 Apr 2018

Var du inte i Åre i helgen? Lugn, bara lugn – häng med Göteborgsredaktören Felicia Gauffin Jatta bland 08:or, kabinspelning och spafest.

 

Dag 1

Första dagen av Åre Sessions börjar med att jag och min exceptionella roomie, Peyvand, vaknade hyfsat fräscha klockan nio. Gårdagen var fylld med allt från en "hemlig" Teddybears-spelning, på Mr. Fävikens(!!!) restaurang Svartklubben, till att nästan vara på väg att missa tåget pga. En dj-bänk som glömts. Men som någon sa ”ny dag, nya möjligheter”.

323029-unnamed-10-113876.jpg

Trots att jag bara har stått på skidor två gånger i mitt liv har jag lovat mig själv att ge mig ut i Åres liftsystem. Vilket snabbt visar sig vara den sämsta idén jag haft. Jag gör allt förutom att åka skidor. Ramlar, åker baklänges – ja, you name it. När jag har tagit mig ner för en röd backe, tagit av skidorna och hasat mig ner för andra samt upptäckt det underbara fenomenet transportsträckor hittar jag till 720. Här blandas män i locs med influencers och musik basuneras ut. För att hinna ner till min intervju med Rhys blir jag dock inte långvarig utan får istället fett mycket fomo efter mina kollegors uppdateringar.

img_2819.jpg

Jag älskar konserter på ”konstiga” ställen. Maja Francis bjuder på den bästa sådana. Hon gör en intim spelning i en kabinbana med fjället som utsikt. Ska jag vara ärlig så är det fan livsfarligt att knö in 30 personer på så lite yta (Note to myself: styr aldrig hemmafest i din lägga. Den är lika liten).  

Därefter är jag, Frasse och två tjejer från Festivalrykten lite vingliga och vill fortsätta festa. Det blir mitt och Peys rum som blir utsatt för detta. Därefter går några på Oskar Linnros. Jag går däremot upp till Norrlands gulds svit 302. Bärs finns och Avenyfamiljen bossar över musiken.

img_2777.jpg

Sedan sker bästa mötet på hela helgen; Ingeborg (Kingeborg), vår nattliga receptionist. Denna kväll avstyr hon en så kallad ”schnip, schnip” (Jag och Peyvand hittade en galen tjej som ville klippa av hennes ex kön. Han var visst inne på hotellet med någon annan tjej. Detta hände visst varje år.), hjälper Kingsizes-killarna att komma in på sitt rum för femte gången typ och som inte kan låta sur – hon är ju trots allt norsk.

 

Dag 2

En festivaldag är avslutade och nu kan jag konstatera att Åre Sessions är snarlik storebrorsan Way Out West. Även här ligger fokuset på outfits. Istället för svindyra tracksuits med en matchande sport-bh är det istället North face-jackan som bestämmer vilket status du har på Sessions. I backen, på scen, bakom dj-båsen och på festerna är det stockholmskan som hörs. Med risk för att låta som en tråkig göteborgare är det alltså precis som när 08:orna intar Slottsskogen.

På grund av gårdagens misslyckande i skidbacken beslutar jag mig för att lägga pjäxor och skidor på hyllan. Istället rotar jag runt i min portabla garderob för att hitta något som 1. Håller mig varm. 2. Tar bort fokuset från mitt bakisface. Tyvärr lyckas jag inte med något av detta utan satsar på att vara snygg istället.

img_2824.jpg

För att inte göra som Frasse, som fick gå en kilometer i skidbacken igår, åker jag bakom en man i Pistvakt-overall till 720. På 720 skiner solen och musiken står Hanna Persson för. Därefter är det GBG:s finest Aron McFaul som håller hov. Vad vi kan konstatera efter att Peyvand har nämnt det X antal gånger är att han är en av Sveriges bästa dj:s.

323030-aaa1975-113909.jpg

Sen är jag svintrött men vill inte missa Joel Ighes spa-fest. Efter att jag suttit som en primadonna och tittat skeptiskt på alla i poolen beslutar jag mig för att spontanköpa en baddräkt. Strax därefter står jag och dansar med tre badringar runt mitt huvud och älskar life.

Därefter går kvällen snabbt. Studio Barnhus bjuder på en grym spelning. Svit 302 är helt jävla magisk och Kingeborg bjuder till även denna kvällen. Nu är det en mackbuffé som placeras ut i lobbyn runt 03 då vakterna har slängt ut oss från sviten.

img_2825.jpg

Snipp, snapp, snut så var denna festival slut.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!