Foo Kafé är Skanstorgets senaste tillskott

13:15 14 May 2019

Gratis coworking, kafé och bar öppnar vid de gamla banklokalerna på hörnet.

Det är nog få som missat att det ska byggas om väldigt mycket på Skanstorget i framtiden. Det hölls till och med en kommunal omröstning på nätet i höstas om hur området skulle utvecklas. I dagsläget är det nämligen mest parkeringsplatser på torget, och runt om i staden har man börjat bygga bort parkeringsytor som dessa för att skapa mer liv och verksamhet. Två exempel från den senaste tiden är Victoriagården och torget vid Magasinsgatan som båda gjorts eller görs om från parkeringsplatser till andra ytor.

Även Skanstorget kommer alltså i framtiden att möta samma öde, och Avenyfamiljen är en av de aktörer som kommer att satsa på ytorna nedanför Skansen Kronan. Om några år kommer de att ha ett färdigställt hotell på platsen, FOMO, på hela 16 våningar samt restaurangverksamheter.

Tills dess börjar Avenyfamiljen med att öppna Foo Kafé. Kafét är beläget i Da Matteo och Mockups gamla lokaler på hörnet vid Sprängkullsgatan och Lilla Bergsgatan, samma plats som hotellet sedan kommer att utvecklas på. Under dagtid kommer övervåningen på Foo Kafé att erbjuda en ny yta i staden, ett gratis coworking space. 350 kvadratmeter stort är den ytan, och i ett pressmeddelande säger Avenyfamiljens VD Tobias Hamberg såhär om satsningen.
– Det vi skapar här är unikt i staden eftersom det är helt fritt att sätta sig här, inga bokningar, inga kostnader, det har ingen gjort tidigare tror jag, vanligtvis kostar coworking-ytor ju hyra, men vår ambition är att ge förutsättningar för en annan slags kreativ anda och det gör vi genom att skapa moderna mötesplatser.

Så tidigt som halv åtta på morgonen öppnar Foo Kafé och ytan för coworking, men på kvällen görs ytan om till att erbjuda pingis, arkadspel och liknande. Foo Kafé har sedan öppet till ett på vardagar och till två på helgerna, och förvandlas alltså mer till en bar mot de senare timmarna. Kaféet har även en terass på övervåningen för soliga dagar, både dags- och kvällstid.

Foo Kafé öppnar fredag den 17 maj.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!