Flying Elk tillbaka on air

16:16 18 May 2022

Gamla Stans gastropub The Flying Elk har låtit avtäcka sina fönsterrutor och har återöppnat i en mer avslappnad modell.

The Flying Elk ritades av arkitekten Thomas Sandell. Puben, tillika stjärnkrogen Frantzén/Lindebergs bakficka öppnade i februari 2013. Sedan hoppade Lindeberg av, Frantzén flyttade michelinkrogen till city och The Flying Elk såldes.

De nya ägarna har även Queens Head och The King's Fox i sin krogfamilj. Men restaurangen i Gamla Stan har länge varit stängd och fönstren mot gatan övertäckta.
– Vi märkte att vi saknade en bar i matsalen då vi ville skapa en mer livlig resturang/pub. Nu är delen mot Mälartorget färdigbygd och öppen för våren och sommaren med en stor uteservering. Självklart står gastronomin fortfarande i fokus även om maten fått en pubigare touch. Menyn är skapad av vår nya köksmästare Nichlas Bergstedt, säger restaurangchefen Andreaz Norén.

Sedan den 11 maj är The Flying Elk öppet igen. Till verksamheten hör också vinbaren Gaston, cocktailbaren Corner Club och öltillhållet Älghjärtat.
– På Gaston har vi gjort minimalt med förändringar. Där roddar Bobbo Steneby med vinlistan på cirka 500 olika viner. Corner Club och den bakre ölbaren kommer att öppna i augusti efter semestrarna. Gästerna kan förvänta sig en uppdaterad, mer avslappnad och pubigare version av The Flying Elk.

– Jag hoppas kunna bidra med god stämning à la Robban, säger Robert Tennevik som tillsammans med Filip Fhors ansvarar för baren.

Mälartorget 15. Öppet onsdag till lördag 16-23.

Läs också: Åbro tar över The Flying Elk, Stockholms bästa AW - för dig som jobbar på krogen

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!