The King's Fox

Stockholms bästa AW – för dig som jobbar på krogen

12:01 4 Mar 2022

Lördagsnatt 01.00 för krogpersonal är jämförbart med kontorsnissarnas fredag 16.00. Efter en lång vecka, eller en drös andra ursäkter, är det många som längtar efter att sitta ner och älta det som varit över ett glas eller sju. Här är restaurangarnas favoritställen i Stockholm för att runda av veckan.

The King’s Fox 
Kungsgatan 24. Öppet till 03.
Den perfekta hybriden mellan snackvänliga bord, stort och humant prissatt ölsortiment och topprenoverade toaletter. Kom som du är och låt Robban i baren göra resten. Lokalen var tidigare irländsk pub men fick sig under hösten 2021 ett superlyft då krögarna bakom Bull & Bear köpte stället, blåste ut det och gjorde ett sunkställe i lyxfodral.

Sturehof
Stureplan 2. Öppet till 02.
Ett klassiskt vattenhål även för krogpersonal. Med möjlighet att växla mellan sitta, stå, dansa och äta. Köket är öppet till 01 och ingen rynkar på ögonbrynen om det beställs in piggvar och vit Bourgogne klockan 00.45.

The International Bar
Norrlandsgatan 23. Öppet till 03.
Underskattat guldkorn där alla stammisar förses med VIP-kort i plast och bemöts av den häpnadsväckande tålmodiga personalen. Lägg där till ett otroligt chambre séparée där man kan spela sällskapsspel, beställa dryck genom en direktlucka till baren och inte blir utslängd förren någon tänder cigg nummer tre.

Movitz
Tyska brinken 24. Öppet till 03.
Självklar samlingsplats för Gamla Stans restaurangpersonal. Klassisk krog med genuin Gamla Stan-atmosfär, sägs det. Öl i kanna är snarare huvudfokus när bartenders, hovmästare och servitriser slår följe och hamnar här.

Kelly’s 
Folkkungagatan 49. Öppet till 03.
Eller heter det Charles Dickens, eller Southside? Strunt samma. Inget av treställena på Folkkungagatan blir sura när ett högljutt gäng ramlar in och avslutar arbetsveckan här.

Tjoget
Hornsbruksgatan 24. Öppet till 03.
Att inse att Tjoget har öppet till 03 är att lura systemet. Alla som slagits av tanken efter att ha avslutat arbetspasset en lördagkväll har blixtsnabbt tagit sig till Hornstull, trängt sig in i vimlet och beställt in negronis och en valfri flaska Cabernet franc från bodegan.

Savant Bar
Tegnergatan 4. Öppet till 23.
Hit hinner tyvärr aldrig restaurangpersonalen gå på after work då stället hinner stänga men tacksamt nog har Savant vinbar öppet på söndagar, alla krogisars lördag, och då går vallfärden hit.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!