Kurs i självutplåning

Jimmy Håkansson 08:41 30 Oct 2019

Maria flyr storstadstristessen men hamnar på en clownskola för narcissister.

Hur gör man för att mäkta med det moderna livet med allt vad det innebär i form av själsdödande jobb, värdelösa inneboende och usla tinderdejter? Förmodligen inte genom att skriva upp sig på ett kombinerat clownskola och sommarläger. Så vida du inte heter Maria och är huvudrollsinnehavaren i SVT-serien Kurs i självutplåning. För då låter det som en asbra idé.

Spoiler!

Det är det inte.

Kurs i självutplåning är en mycket lyckad tv-dramatisering av Henrik Bromanders serieroman där Evelyn Mok spelar introverta Maria och Jonatan Unge gör rollen som hennes hyperextroverte bögbästis Tore. De korta avsnitten, runt tio minuter, sitter som en smäck. Och så är de roliga. Vilket man inte alltid kan säga om SVT:s humorsatsningar.

Kurs i självutplåning är en cringecom om vuxenmobbing och att gå så långt i sin vägran att stå upp för sig själv att man hellre sväljer sin själ. I en tid där dödsallvar krängs som mirakelmedicin är Kurs i självutplåning en välkommen penicillinkur.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner

Euphoria

Nattsvart sociala medier-hedonism i tonårsserien Euphoria.

Sex, droger och en fentanylspruta i rövskinkan. Det är vad tonårsserien Euphoria handlar om. Tänk Skam, fast på ayahuasca, tramadol och all benzopreparat du kan hitta. Eller ännu hellre, tänk en spegelvänd Beverly Hills 90210 för en generation nihilister som copear med the pending klimatdoom genom att självmedicinera bort sitt medvetande och all you can eat-frossar i en virtuell buffé av dickpics.