The Sweet Serenades - City Lights

Patrik Forshage 00:00 30 Mar 2020

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder.

Nu har duon reducerats till att vara Martin Nordvalls egna projekt, och med producerande Johannes Berglunds hjälp har det inneburit ett starkare fokus och ett avsevärt synthigare sound. Det är fortfarande pop i botten, men mörkare, tätare och intensivare, och det klär Martin Nordvalls röst väl.

Samtidigt släpper han inte det minsta på sina hitpotentialkrav i upptempospår som Runaway, liksom Close to Me och och Bring the Fire som båda låter inspirerade av gamla Sheffield-ikoner som tidiga Human League. 

Läs även: Besatt av Martin Nordvall.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.