Moonica Mac – Part two

Raffaella Lindström 12:00 21 May 2022

Det är svårt att tro att Moonica Mac bara har släppt ett album. Sedan debuten 2019 har hon haft flera framgångar och även varit med i tv-programmet Så mycket bättre. Men framför allt har hon gett ett nytt ansikte till den svenska vemodspopen.

På sitt andra album är mycket sig både likt och olikt. Marken under fötterna är fortfarande densamma som på debutalbumet, men skillnaden är att sångaren vandrar på lyckligare gator den här gången.

Part two är betydligt mer lekfull och förlåtande än Stark & Sårbar. Berättelsen om den stora kärleken påminner om lätta moln som fyller sommarhimlen.

Framför allt gäller det låten Dagarna som är en klockren inledning på den här musikresan. Tyvärr kan samma sak inte sägas om den sista låten, ett ganska mediokert samarbete med artisten Cleo. Det hade varit bättre att avsluta med låten innan, Poppis Visa.

Om det är något Moonica Mac har gjort sig känd för är det hennes magiska sång. Den lågmälda rösten vaggar oss in i en Stockholm-romantisk trygghet. Den här gången får vi även följa med till naturen och skogarna i Dalarna. Moonica Mac skildrar två olika världar som tillsammans blir en färgglad gryta av nostalgi.

Härnäst är sångerskan aktuell med en sommarturné. Det nya albumet har stor potential att vara både underhållande, känslostarkt och framför allt ljuvligt att höra live.

0 Kommentera

Fler musikrecensioner