Foto: Tilde Jansson
Restaurang 1900 blev i somras ett minne blott och lämnade istället plats för Niklas Ekstedts konceptrestaurang Niklas. Kort och gott går det ut på att Niklas med personal reser bort, hittar inspiration och kommer tillbaka med en ny meny. Först ut var en norditaliensk sådan då resan gick till Piemonte och nu är det Brooklyn som har fått agera musa till teamet. Tillsammans med den nyblivna stjärnrestaurangen Ekstedt har alltså krögaren både sitt för- och efternamn representerat, men det blir dessvärre ganska snart tydligt att han brinner mer för det senare.
Vi inleder med pizza och fortsätter strax in på pork buns och sliders i form av miniburgare. Var Brooklyntemat kommer in i detta är trots valet av rätter inte helt solklart, då den minsta gemensamma nämnaren snarare är att rätterna smakar väldigt lite. Tyvärr ingenting. Brooklyn enligt Niklas beskrivs som en kulturell smältdegel och vi förstår att inspiration har hämtats ifrån stadsdelens eklektiska flora av intryck. Men då ingenting sticker ut smakmässigt faller detta lika pladask som den genomblöta rispappersrulle med hummer och svartrot vi betalar 145 kronor för. Den enda behållningen är egentligen fläsksidan, som vi lika gärna hade kunnat beställa in på vilken konceptfri lunchrestaurang som helst.
Förhoppningsvis rättar detta till sig med tiden och kommande inspirationsregioner. Eller så var helt enkelt tanken godare än resultatet.